Nechcete vypadat jako hrušky? Tak jezte často právě hrušky. S takovým doporučením přišli vědci z Louisiany, kteří prokázali, že osoby často konzumující malvice hrušní jsou štíhlejší a zdravější. Proč? Podobně jako jablka, ačkoli jsou výrazně sladší, obsahují mnoho prospěšných látek, podporují zdraví a prospívají metabolismu.
Lékaři už od antiky tvrdí, že kdo se chce vyhnout nemocem a jejich službám, měl by si denně dopřát jedno jablko. Vědci z Louisiana State University zjistili, že osoby konzumující denně jednu hrušku jsou na tom ale podobně a navíc jsou o dost štíhlejší než ti, kteří se tomuto ovoci vyhýbají.
Hruška je bohatým zdrojem vlákniny, vitaminu C, hořčíku, mědi a draslíku. Neobsahuje tuk a sodík. Mnohé odrůdy jsou ale bohaté na cukry.
„U osob konzumujících hrušky denně bylo riziko obezity o pětatřicet procent nižší,“ tvrdí autoři z Louisiana State University.
„Vztah mezi konzumací hrušek a nižší hmotností je zajímavý. Věříme, že příjem vlákniny z hrušek může být důvodem, proč jsou pak osoby štíhlejší,“ vysvětluje autorka studie doktorka Carol O’Neilová.
A vliv hrušek na postavu byl výrazný i po započtení celkového energetického příjmu osoby a jeho vztahu k pohybu.
Sledujte nás na sociálních sítích: