Chcete mít ze svého chlapa nadsamce? Tohle mu dejte jíst!

Nejplodnější muži s nejkvalitnějším spermatem konzumují hodně ovoce, zeleniny, ryb a ořechů. Vyhýbají se červenému masu a nezdravým pokrmům, které zvyšují riziko poškození DNA a stárnutí spermií. Vysoký příjem vitaminů C a E, zinku a kyseliny listové naopak genetickou informaci v jádru spermií chrání.

„Muži mohou ochránit svou plodnost před stárnutím jednoduchými změnami v jídelníčku,“ tvrdí vědci z University of California. Podle nich stačí zařadit do jídelníčku hodně ovoce a zeleniny, ořechů a ryb. Tyto potraviny zajistí dostatečný přísun vitaminů C a E, zinku a kyseliny listové, všech klíčových živin pro zdravý vývoj a produkci spermatu.

„Čím je muž starší, tím je jeho sperma více poškozeno fragmentací DNA a chromozomálními změnami ve spermiích,“ tvrdí profesor Simon Fishel. Muži, kteří mají problémy s početím, týká se to především těch ve vyšším věku, by měli zásadně změnit svůj životní styl a především jídelníček.

Strava může mít dobrý, ale také špatný vliv. Volné radikály mohou poškozovat buňky a mohou se také hromadit ve varlatech. Některé živiny jako vitamin C můžou tyto radikály vychytat a zabránit poškození. Jiné, třeba zinek, hrají roli v integritě spermií. Ale jiné živiny mohou škodit, třeba estrogenu podobné látky, které se do potravinového řetězce dostanou třeba v mase, mohou poškozovat vývoj spermií,“ tvrdí Fishel.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro vás, Berany, přináší zajímavé možnosti a nové perspektivy. Energie okolního světa vás bude motivovat k tomu, abyste se pustili do nových projektů a vyburcovali se ze zajetých kolejí. Vaše přirozená odvaha a rozhodnost vá... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:16
200 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat