Obsahuje čtyřikrát více antioxidantů než švestky, také proto je čokoláda s obsahem kakaa 70 procent a více právem zdravotníky vynášena do nebe jako nová superpotravina.
Pokud si jí člověk dopřeje denně asi jeden pásek z tabulky, může se těšit na život delší o rok ve srovnání s tím, který by vedli bez čokolády. Ovšem ti, kteří se pokusí prodloužit život čokoládou mléčnou či bílou, mají smůlu. Jejich pochoutka jim život naopak může zkrátit.
Za blahodárnými účinky čokolády stojí látky v ní obsažené, konkrétně v odtučněném kakaovém prášku, který je bohatý na flavonoly. Ty mají silné antioxidační účinky a chrání před zhoubnými vlivy volných radikálů buňky. Tak působí blahodárně i na srdce a cévy a chrání je před nebezpečnými chorobami.
Kakao a velmi hořká čokoláda jsou také bohatým zdrojem hořčíku důležitého pro zdraví mozku a nervů. Navíc epikatechin chrání mozek před vznikem zhoubného amyloidního plaku, který předchází rozvoji Alzheimerovy choroby.
Blahodárné účinky čokolády s obsahem kakaa 70 procent a více potvrdily rozsáhlé expertízy z Londýna, Abrdeenu, Düsseldorfu či Los Angeles. Podle nich pravidelné konzumace malého množství takové čokolády prodlužuje život, minimálně o rok.
Sledujte nás na sociálních sítích: