Výběr příchutě zmrzliny není ovlivněn zdaleka jen náladou a už vůbec ne náhodou. Podle experta na psychologii vůní a chutí Alana Hirshe totiž druh oblíbené zmrzliny odráží osobnost člověka. A podle jednotlivých druhů, které si člověk dopřává, lze určit přímo jeho charakterové vlastnosti.
Vanilkovou milují lidé impulzivní, velmi sugestibilní a idealističtí.
Čokoládovou si rádi dopřejí dramatičtí, živí, šarmantní, flirt milující, svůdní a důvěřiví lidé.
Jahodovou mají rádi lidé tolerantní, oddaní a introvertní.
Mátovou s čokoládovými kousky si dávají lidé hádaví, šetrní a opatrní.
Příchuť čokoládových sušenek volí lidé ambiciózní, soutěživí a vizionářští.
Belgické pralinky se smetanou si dopřávají lidé milující, u nichž lze hledat podporu a kteří nejsou rádi středem pozornosti.
Kávovou si dopřávají lidé poctiví, svědomití a morální perfekcionisté.
Vanilkovou s kousky čokolády milují lidé štědří, kompetentní a jdoucí za svým cílem.
Směs ananas/pomeranč/malina sice zní velmi osvěživě, ale volí ji lidé příliš analytičtí, rázní a pesimističtí.
Hořkou čokoládu s velkými kusy mandlí volí jedinci sice agresivní, ale také okouzlující a dobří posluchači.
Typologii přinesla společnost Baskin-Robbins vyrábějící americkou zmrzlinu, která se spojila s doktorem Hirshem.
Sledujte nás na sociálních sítích: