V londýnské čtvrti Soho na ulici Dean Street otevřeli první jarní den – to je ve čtvrtek 21. března – hotel postavený ze sladkostí. Jako reklamní projekt jej nechal zbudovat cukrovar Tate & Lyle Sugars. Hosté měli jediný den v roce příležitost projíst se celým hotelem a mlsat na jeho výzdobě i nábytku.
Vše bylo totiž jedlé a sladké. Dva tisíce makronek, rohože z pusinek, girlandy z pěnových bonbonů marshmallow a vany plné karamelového popcornu. Na stolku budou připravené knihy z lahodných dortů a polštář na posteli bude lahodným piškotem s vanilkovou polevou.
V ulici Dean Street se jedlý hotel rozprostíral ve třech patrech a osmi místnostech.
„Myslíme si, že zákuskový hotel skvěle vystihuje nadšení, inspiraci a odbornost stojící za vznikem nové řady našich zlatých a hnědých třtinových cukrů. Doufáme, že právě v zákuskovém hotelu můžeme ukázat návštěvníkům, jak všestranné jsou zlaté a hnědé třtinové cukry, což by mohlo veřejnost inspirovat k experimentům v kuchyni,“ uvedl James Whiteley ze společnosti Tate & Lyle Sugars.
Čtrnáct uměleckých cukrářů pracovalo na výrobě sladkostí pro jedlý hotel tři tisíce hodin. Mistři spotřebovali na výrobu šest set kilogramů cukru.
Sledujte nás na sociálních sítích: