Hřebíček je bohatý zdroj antioxidantů

18.03.2010 Redakce Zajímavosti

Novou superpotravinou budoucnosti je vedle zeleného čaje také hřebíček. Drobné koření užívané většinou při pečení dezertů a vaření asijské kuchyně podle španělských výzkumů obsahuje obrovské množství antioxidantů ze skupiny fenolických sloučenin.

Koncentrace a typ látek představují doslova elixír mládí a života, ale také přírodní konzervační prostředek.

Antioxidanty z hřebíčku mohou sloužit nejen jako přírodní konzervační látky, ale především jsou výborným lékem na předčasné stárnutí, degenerativní choroby všech buněk a tkání a dokonce i prevencí rakoviny.

Profesorka Juana Fernándezová Lópezová z Univerzity Miguela Hernándeze věří, že antioxidanty z hřebíčku by mohly nahradit syntetické látky užívané v potravinářství.

„Hřebíček se v našich testech jeví jako nejlepší zdroj antioxidantů, které mají výbornou schopnost vylučovat vodík, omezovat peroxidaci tuků a redukovat železo,“ tvrdí Fernándezová Lópezová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Krémové dýňové rizoto s šalvějí

40min
(2 hlasů)

Salát z tuňáka a bílých fazolí

10min
(6 hlasů)

Cuketové karbanátky

25min
(1 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vás čeká energetický start roku. První dny mohou přinést určité výzvy v pracovním prostředí, kde je důležité zůstat flexibilní a otevřený novým nápadům. Nechte svou přirozenou tvořivost vést vás k origináln&ia... Více

Vybrat znamení
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat
x zavřít reklamu