Novou superpotravinou budoucnosti je vedle zeleného čaje také hřebíček. Drobné koření užívané většinou při pečení dezertů a vaření asijské kuchyně podle španělských výzkumů obsahuje obrovské množství antioxidantů ze skupiny fenolických sloučenin.
Koncentrace a typ látek představují doslova elixír mládí a života, ale také přírodní konzervační prostředek.
Antioxidanty z hřebíčku mohou sloužit nejen jako přírodní konzervační látky, ale především jsou výborným lékem na předčasné stárnutí, degenerativní choroby všech buněk a tkání a dokonce i prevencí rakoviny.
Profesorka Juana Fernándezová Lópezová z Univerzity Miguela Hernándeze věří, že antioxidanty z hřebíčku by mohly nahradit syntetické látky užívané v potravinářství.
„Hřebíček se v našich testech jeví jako nejlepší zdroj antioxidantů, které mají výbornou schopnost vylučovat vodík, omezovat peroxidaci tuků a redukovat železo,“ tvrdí Fernándezová Lópezová.
Sledujte nás na sociálních sítích: