Přicházejí prázdniny a z vás se pod šéfovým vedením během sledování pořadu Šéf na grilu stali mistři grilu. Šéf na grilu je ovšem nejen o dobrém jídle, ale tak trochu i o Zdeňku Pohlreichovi. Proto jsme vybrali pár citací z jeho grilování Halinou Pawlowskou.
„Se jménem Pohlreich jsem měl vždycky problémy, takže mě teď překvapuje, že teď všichni vědí, jak se jmenuju. To mě baví.“
„Pohlreich je polo bohatý. Já pracuju na tý druhý půlce.“
„Dvojku s chování jsem měl od šestý třídy až do konce školní docházky. Čtyři roky jsem ji uhájil.“
„Jít na kuchaře byla z nouze ctnost. Začalo mě to bavit až potom.“
„Chuť je talentová věc. Ale na tom talentu se musí pracovat. Existuje chuťová paměť, tak bych to asi popsal. Abys uměl dobře vařit, musíš umět dobře jíst.“
„Po škole bych si měl sbalit pět švestek a jít na zkušenou. Jenže tehdy to nebylo možný, takže jsem si nesbalil žádný švestky a šel na vojnu.“
„Na vojně se kuchařům říkalo chemici.“
„Proč jsou jídla v nemocnicích hnusný, to je pro mě záhada hlavolamu. Lidi, který si jdou do nemocnice lehnout a uvědomí si u vrátnice, že budou jíst nemocniční stravu, musej bejt nemocný už jen z toho.“
„Možná, že je nemocniční jídlo zdravotně nezávadný z hlediska chemickýho, ale jinak si myslim, že mentální zdraví to narušuje úplně zásadním způsobem.“
„Že to máš rád, neznamená, že to děláš dobře. To je asi, jako když já hraju tenis.“
„Euforie z návratu do Čech pominula velmi rychle. Začal každodenní život.“
„Dostal jsem nabídku dělat šéfkuchaře v Alcronu. To jsem si říkal, že by se mámě líbilo.“
„U restaurace je vždycky nejdůležitější věc koncept. Musíš vědět, co chceš dělat.“
„Rohovej vchod v hospodě. To já miluju.“
„Já jsem taková neklidná povaha. To mě přivedlo k další hospodě, která má rohovej vchod.“
„U nás neutrácíte za dvacet dřevěnejch číšníků, který tam stojej v pozoru a v bůhví v čem. Drtivá většina peněz skončí na talíři nebo v tý flašce. A tak si myslim, že ta restaurace má bejt.“
„Televize byla úplná náhoda. Já jsem vždycky v televizi chtěl něco dělat. Já jsem vždycky myslel, že bych to mohl umět nebo, že by mě to mohlo jít.“
„To, že má Ano, šéfe! takovou popularitu, je pro mě trochu nepochopitelná věc.“
„Samozřejmě jídlo v restauracích je něco, co se každýho z nás dotýká, a všichni tušíme, že to není ideální. Navíc maj lidi rádi, když někdo někomu někde nadává a oni se na to můžou jenom dívat a nejsou toho součástí.“
„Když mi to prostě vadí, tak nadávám.“
„Ten náš restaurační pacient bude chtít ještě hodně péče.“ – o stavu gastronomie
„V Čechách se daleko víc než normální gastronomie praktikuje gastrokutilství.“
„Půl promile za volantem je evropskej standard, proč by to u nás nemohlo bejt. Jako, že lidi by to zneužívali? Stejně jezdí hromada lidí nalitejch a je jim to jedno, jaká je hranice.“
„Tady lidi sednou do super drahýho auta a jedou do fast foodu.“
„Někdy ráno vstanu, podívám se do zrcadla a povídám si, už se ti to taky krátí.“
Sledujte nás na sociálních sítích: