V létě se víc než kdykoli jindy chceme cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle. Nekonečnou inspirací pro nás může být středomořská kuchyně. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a lehké masové pokrmy, které přímo vybízí k použití olivového oleje. Už dávní Řekové věděli, co je dobré a zdravé zároveň. Přeneste kousek řeckého slunce přímo na váš talíř s olivovými oleji Minerva a zahajte léto ve svěžím duchu.
Jak vybrat správný olivový olej?
Výrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma se snoubí v každé lahvi Minerva Extra panenského olivového oleje. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. Ideální je do zeleninových salátů i na grilování. V letošním roce zvítězil tento produkt v soutěži veletrhu Víno & Delikatesy a získal ocenění TOP DELIKATESA.
Další variantou je olivový olej Minerva Classic. Jedná se o mix extra panenského a rafinovaného oleje, který dodá pokrmům potřebnou lehkost.
Velice specifický je Minerva Kalamata, olej, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.
Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz.
Tip pro Vás!
Oživte grilování s přáteli originálním receptem na Krůtí burger na řecký způsob, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette:
Na 4 porce potřebujete:
• 500 g mletého krůtího masa
• 75 g sýru feta
• 3 lžíce oliv kalamata, nasekaných
• 1 lžičku sušeného oregána
• 1 lžičku sušené bazalky
• pár větviček čerstvého oregána, jemně pokrájeného
• pár lístků čerstvé bazalky, jemně pokrájené
• 1 šalotku, jemně pokrájenou
• 2 lžíce Extra panenského olivového oleje Minerva
• mořskou sůl
• čerstvě mletý pepř
Na servírování si připravte:
• 4 pita chleby
• Tahiny (sezamovou pastu)
• listový salát
• 3 masitá rajčata
• červenou cibuli na kroužky
• majonézu
Jak na to:
1. Smíchejte a dobře promíchejte ve velké míse mleté maso s nadrobeným sýrem feta, přidejte olivy a všechny zbývající ingredience. Namočte si ruce do studené vody a vytvarujte ze směsi burgery.
2. Maso můžete ugrilovat nebo usmažit na pánvi s trochou olivového oleje Minerva Classic ideálního na tepelné zpracování na středně silný výkon.
3. Pita chleba namočte vodou a nechte na grilu či v troubě krátce rozpéct na silný výkon.
Servírujte maso v rozpečeném pita chlebu se salátem, rajčaty, cibulí, čerstvými bylinkami, majonézou a tahiny pastou.
Sledujte nás na sociálních sítích: