Každá oblast na planetě Zemi poskytuje hojnost plodů a bylin, které při užívání působí blahodárně na oběhovou soustavu člověka. Nejstarší kultury pocházely ze subtropických oblastí kolem Středozemního moře a na Blízkém východě, kde se už po tisíce let konzumuje hojnost granátových jablek a datlí. Právě tyto plody jsou skutečným elixírem zdraví pro srdce a cévy. Nejcennější jsou pak pecky z datlí.
Jen půl sklenice šťávy z granátového jablka a hrst datlí zkonzumovaná i s peckami může ochránit srdce a cévy do vysokého věku. Tyto plody jsou totiž bohaté na antioxidanty. Zajímavé je, že jich je nejvíce právě v semenech datlí. Ty je možné rozemlít na pastu a tu užívat po lžičkách každý den. I když však člověk nebude jíst pecky, datle a šťáva z granátového jablka působí společně blahodárněji než každé ovoce zvlášť.
„V experimentálních laboratorních pokusech jsme prokázali, že nejlepší prevencí aterosklerózy je trojkombinace šťávy z granátových jablek, datlí a datlových pecek,“ tvrdí profesor Michael Aviram z Izraele.
Zmíněná trojkombinace snižuje oxidativní poškození v cévních stěnách a také hladinu nezdravého cholesterolu v krvi.
Sledujte nás na sociálních sítích: