Cukr vs. sůl: Co je větší zabiják?!

Údiv na tváři kardiologů a praktických lékařů vyvolávají výsledky studie vědců z New Yorku a Kansasu. Podle jejich objevů totiž škodí oběhové soustavě cukr mnohem víc než sůl. Minimálně s ohledem na krevní tlak prý nadměrná konzumace cukru škodí více než nadměrný příjem soli.

Podle prvních analýz totiž vysoká hladina cukru působí na klíčovou oblast v mozku, která ovládá srdeční tep, ten se zrychluje a zvyšuje se také krevní tlak. Přitom vědci z Francie nedávno zjistili, že vysoký příjem soli a vysoký krevní tlak spolu nesouvisejí.

Je to cukr, nikoli sůl, co může být vlastně hlavní příčinou vysokého krevního tlaku v populaci… Vybízet konzumenty, aby se vyhnuli cukru, nikoli soli, může být lepší radou s ohledem na jídelníček a lepší strategií v omezování vysokého krevního tlaku,“ tvrdí doktor James DiNicolantonio na stránkách odborného časopisu American Journal of Cardiology.

Podle doktora DiNicolantonia vysoká hladina a pravidelný příjem cukru ovlivňují negativně hypotalamus, který zvyšuje srdeční tep a krevní tlak. Navíc při zvýšené konzumaci cukru dochází k vylučování většího množství inzulínu, hormonu, který zrychluje srdeční činnost.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může přinést do vašich milostných vztahů novou energii. Pokud jste zadaní, můžete očekávat zlepšení komunikace mezi vámi a vaším partnerem. Je ideální čas na plánování společných aktivit, které posíl&ia... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:15
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:06
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat