Nenechte si hubnutí zkazit smažákem. Máme pro vás jídelníček na cesty!

SERIÁL HUBNUTÍ 10. DÍL: Máte v plánu rodinný výlet? Nebo služební cestu? Jsou dny, v jejichž průběhu nemáte příliš času na přípravu jednotlivých chodů a na jídlo obecně. I v nich se však můžete stravovat zdravě, racionálně a hubnout. Nevěříte? Přesvědčte se o tom díky menu na cesty od Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment!

Seriál hubnutí: 1. díl najdete zde: Revoluce v hubnutí: S námi konečně zhubnete!
2. díl: 7 pravidel pro účinnou dietu: Čtěte a hubněte!
3. díl: Dieta = omezte tuky a cukry. Omyl!
4. díl: Jídelníček na lehký pracovní den!
5. díl: 5 základních potravin při hubnutí: Opravdu je znáte?

6. díl: Potraviny podporující hubnutí: Víte, které to jsou?
7. díl: Jídelníček na náročný pracovní den: Takhle hlady nepadnete!
8. díl: Mějte radost z jídla po celý den: Tipy, jak si sestavit vlastní jídelníček!
9. díl: Chutě na sladké či slané: Jak s nimi bojovat a nehřešit?

Snídaně – žitný chléb s kuřečí šunkou a okurkou
1 krajíc žitného chleba, 50 g drůbeží šunky, 100 g okurky

Přesnídávka – acidofilní mléko
200 ml neochuceného acidofilního mléka

Oběd – těstovinový salát s tuňákem
Suroviny:
250 g celozrnných těstovin, 150 g tuňáka ve vlastní šťávě, 300 g rajčat, 400 g sterilizované zeleniny (hrášek, kukuřice, paprika), sůl a pepř
Postup:
Těstoviny uvařte al dente a nechte vychladnout. Z tuňáka slijte šťávu, rajčata nakrájejte na kousky a společně se zeleninou (včetně šťávy) vmíchejte do vychladlých těstovin. Podle chuti dosolte, dopepřete a můžete pokapat citrónem.

Svačina – sýr cottage s rajčetem
100 g sýra cottage, 100 g rajčat

Večeře – pangasius se špenátem
Suroviny:
150 g filetu, 300 g špenátu, 3–4 stroužky česneku, ½ kysané smetany 8%, 2 lžičky olivového oleje, směs koření na ryby, sůl
Postup:
Filet okořeňte a nechte v chladu 15 minut odležet. Špenát omyjte, nakrájejte a spařte. Na pánvi rozehřejte lžičku olivového oleje a přidejte špenát, česnek a špetku soli, podlijte cca 3dcl vody a duste doměkka. Na konci dušení přidejte smetanu a prohřejte. Rybu osušte a z každé strany cca 5 minut restujte na předem rozpáleném oleji.
TIP Bety: Chcete poradit, jak začít hubnout? Nevíte, jak si správně sestavit zdravý jídelníček? Poraďte se zdarma s naší výživovou poradkyní Gabrielou Knosovou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden se pro vás, Berani, nese ve znamení nových začátků. Budete cítit silnou potřebu začít něco nového nebo se pustit do projektů, které jste dlouho odkládali. Energie Marsu vás povede k činorodosti, takže se nebojte pustit do akce. Jen pozor na unáhlen&aa... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

22 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:48
212 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat