Vystavujete na lince některé potraviny, aby kuchyně působila útulněji? Pak máte jistě nadváhu ve srovnání s těmi, kdo mají linku vždy zcela prázdnou a čistou. Podle amerických vědců je dobré v kuchyni vystavovat maximálně jablka. Po nich se totiž nepřibírá, ani když jich člověk sní hromadu. Ale jiné druhy potravin – třeba snídaňové cereálie – provokují chuť k jídlu, člověk jí častěji a tloustne.
Podle výzkumu z Cornellovy univerzity ve státě New York lidé, kteří mají na lince krabice se snídaňovými cereáliemi, mají v průměru téměř o devět kilo víc než ti, kdo mají linku zcela čistou a v kuchyni nic nevystavují. Nejhorší je vůbec vystavování slazených limonád, tyto osoby mají v průměru o dvanáct kilo více než ti, kdo limonády ukrývají uvnitř lednice či skříněk.
„Nicméně když vystavuje člověk v kuchyni mísu s jablky či jiným ovocem, váží v průměru o šest kilogramů méně,“ tvrdí profesor Brian Wansink z Cornellovy univerzity.
Pokud tak člověk chce být hubený, měl by se chovat jako hubení lidé. „Pokud hubení lidé mají čistou linii také v kuchyni a holé všechny plochy krom mísy s ovocem, neublíží vám, když uděláte to samé,“ tvrdí profesor Wansink.
Sledujte nás na sociálních sítích: