Vychrtlé Barbie se silikony »zvoní umíráček«: Vytlačí ji panenka s velikostí M?! (VIDEO)

Snad každá holčička touží v určitém věku po panence Barbie. Jenže někteří odborníci upozorňují, že tahle „dokonalá“ panenka nepřináší dítěti právě reálný obraz o ženském těle...

Nevyhnutelně tak u spousty dívek nastane okamžik, kdy se začnou s Barbie porovnávat a zjistí, že jejich proporce se výrazně liší. Zatímco některé nad tím mávnou rukou, jiné – masírované navíc obrazem ženské krásy, který nám představují média – se se svým zklamáním tak snadno nevyrovnají.

A právě to si uvědomil i americký návrhář Nickolay Lamm, který se rozhodl vzít boj proti vyzáblým panenkám do svých rukou – navrhl hračku, jež svými proporcemi připomíná reálnou 19letou dívku. S naprosto běžnými mírami, které i lékaři považují za optimální.

Chtěl jsem, aby panenka ukazovala skutečnou ženskou krásu. Aby byly ženy, dívky, ale i malé slečny opravdu hrdé na to, jak vypadají!“ vysvětluje své pohnutky návrhář.

Nickolay se ovšem vyhnul i druhému extrému, tedy že by stvořil panenku s nadváhou či obezitou. Jeho Lammily, jak ji pojmenoval (podoba s autorovým příjmením není náhodná), je prý mladá žena, která ráda sportuje a vyznává zdravý životní styl.

Na rozdíl od své hubené „konkurentky“ si nová panenka nelibuje v přehnaně vyzývavých šatech, ale spíše v pohodlném, sportovním i elegantním stylu. Prostě v šatech, jež se hodí k její přirozenosti.

Pokud Lammily a Barbie postavíte vedle sebe, je vám jasné, že rozdílnější už snad ani být nemohou. Lamilly je nejen nižší (mohou za to například i normální plochá chodidla, jež nemá na rozdíl od Barbie propnuté), ale také širší pas a boky.

A jaké má návrhář na svůj výtvor ohlasy? Prý dostává děkovné dopisy od rodičů, kteří jsou nadšení, že jejich dcerky nebudou mít pokřivený obraz o vlastním těle. Jak úspěšná ale Lammily bude u samotných dětí (navíc v konkurenci s Barbie), ukáže až čas...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat