Trend promeškání vám přinese radost do života

Zjistěte, jak to, že něco vědomě „zapomenete“, může obohatit váš život, snížit stres a učinit vás šťastnějšími. Vedle FOMO – „Fear of missing out“ – strachu, že něco nestihnete, je „Joy of Missing Out“ (JOMO) – radost z toho, že něco propásnete – příjemná životní filozofie pro větší klid a hluboké vztahy. Tak proč ji nezařadit do našich životů?

Ve světě, který charakterizuje shon každodenního života a neustálým srovnáváním prostřednictvím sociálních médií, se mnoho lidí bojí, že něco promešká – známé jako „Fear of Missing Out“ (FOMO). Ale na síle nabírá nový trend: „ Joy of Missing Out “ (JOMO). Tento trend, který se zaměřuje na péči o sebe a všímavost, slibuje udržitelné zlepšení naší duševní pohody. Objevte, o čem je JOMO, a zjistěte, jak si můžete udělat radost z toho, že něco ve svém životě „vynecháte“. 

Co je „Joy of Missing Out“

V reakci na stresový spouštěč FOMO (Fear of Missing Out) se JOMO objevilo jako cesta k většímu vnitřnímu míru v dnešním propojeném světě. „Joy of Missing Out“ představuje vědomé rozhodnutí neúčastnit se určitých aktivit a místo toho trávit čas věcmi, které nás osobně naplňují.

Nejde o opomenutí samo o sobě, ale o vědomý výběr alternativ, které podporují naše osobní štěstí. S JOMO se lze vyhnout především neustálé přítomnosti na sociálních sítích a pocitu, že musíte neustále zírat do svého smartphonu. Stačí tedy svůj mobil vědomě odložit. A jak může JOMO obohatit naše životy?

Lepší sebeuvědomění 

JOMO nás učí naslouchat sami sobě a rozpoznávat své skutečné potřeby. Místo toho, abychom slepě sledovali každou pozvánku nebo trend na sociálních sítích, cítíme, co nás skutečně naplňuje.

Kvalita místo kvantity

Vědomé opomenutí vytváří prostor pro hluboké zážitky namísto prchavých okamžiků. Ať už je to večer se vzrušující knihou, nebo se ponoříte do koníčka, který vás baví.

Úleva od stresu

Kdo si dopřeje JOMO, osvobodí se od tlaku, že musí být všude. To snižuje hladinu stresu a dlouhodobě přináší více klidu do života.

Hluboké vztahy

JOMO podporuje skutečné, smysluplné vztahy. Tato hluboká pouta s ostatními lidmi jsou klíčem ke skutečnému štěstí.

Jak se těšit z propásnutí

Začněte tím, že se zamyslíte nad svými aktivitami: Opravdu vás baví nebo cítíte potřebu je dělat? Udělejte si vědomě čas na věci, které vám přinášejí radost a pomáhají vám relaxovat.

Integrujte JOMO do svého každodenního života tím, že si vědomě uděláte čas, abyste se dostali pryč od shonu. Využijte tento čas k procházce, čtení nebo jen tak. Naučte se říkat „ne“, když cítíte potřebu odpočinku.

JOMO je více než trend – je to filozofie, která nám ukazuje, jak žít svůj život podle vlastních představ, oproštěni od očekávání druhých.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat