Přijdete do restaurace, jdete si umýt na toaletu ruce, protože přeci hodláte jíst, usadíte se ke stolu… A můžete se jít po chvíli umýt znovu. Jaké předměty mohou vaši snahu o ruce bez bakterií a spol. sabotovat?
Opěradlo židle
Dotýkají se ho prakticky všichni – jak jinak by se měl člověk posadit ke stolu? Musí židli nejprve odsunout. A tak ji uchopí za opěradlo. Ne všichni mají v tu chvíli umyté ruce, to je jasné,
Jídelní lístky
Především, pokud mají plastový obal, jsou pěkným shromaždištěm nejrůznějších mikrobů, kteří se při pročítání menu přestěhují na vaše ruce.
Ubrus
Jestliže jíte v restauraci, která stále používá plastové ubrusy, případně nemá stoly překryté vůbec ničím, vyplatí se vypozorovat, jak moc se zdejší personál věnuje utírání stolů. Pokud prakticky vůbec, případně servírka obejde s jedním hadříkem několik stolů, zpozorněte. V nejčistším prostředí totiž nejspíš neobědváte…
Příbory
„Pěkný“ zvyk českých restaurací umístit příbory doprostřed stolu do společné nádoby zajistí, že se nožů a vidliček dotkne spousta rukou. Často i neumytých. Ideální je, pokud jsou příbory připravené na místě, položené na čistém ubrousku.
Slánka a pepřenka
Také těchto nádobek s kořením se dotkne spousta rukou. Pamatujte na to, pokud se například chystáte osolit si kuřecí křidýlka, která jíte rukama.
Sledujte nás na sociálních sítích: