Co zpomaluje Alzheimerovu chorobu? Víno, maliny a čokoláda!
Resveratrol z červeného vína, malin a hořké čokolády zpomaluje Alzheimerovu chorobu.
Autor: Shutterstock
Resvertatrol je na zdraví blahodárně působící látka, jejíž účinky vědci zkoumají už třicet let. Nachází se nejvíce ve slupkách modrých odrůd révy vinné, ale také v malinách a hořké čokoládě. Pokud je však podáván jako koncentrovaný preparát osobám s Alzheimerovou chorobou, dojde u nich ke zpomalení rozvoje tohoto onemocnění. To se projeví především na pomalejším mentálním úpadku.
„
Resveratrol snižuje schopnost škodlivých molekul pronikat do tkáně mozku a vytvářet tam plak,“ tvrdí vědci z Georgetown University.
Podle neurologů se při Alzheimerově chorobě vytvářejí v mozku abnormální nánosy (plak) bílkovin, které poškozují neurony. A resvertatrol tento proces brzdí.
Revoluční tableta s resveratrolem podávaná dvakrát denně může výrazně zpomalit rozvoj Alzheimerovy choroby. Podle mezinárodního vědeckého týmu je to vůbec první lék, který přímo brzdí rozvoj tohoto onemocnění.
Sledujte nás na sociálních sítích: