Když je na vyznání lásky ještě příliš brzy

Stále čekáte, až vysloví ta magická slova? Nebuďte nervózní. Možná ho brzdí negativní zkušenosti z minulosti nebo má pocit, že je na vyznání lásky ještě příliš brzy. Nebojte, všechno má svůj čas, určitě se dočkáte.

Není nic krásnějšího než slyšet partnera pronést to kouzelné vyznání, které naznačuje, že je zamilovaný až po uši. „Opravdová láska se rodí z jedinečné kombinace chemie, blízkosti a intimity,“ vysvětluje newyorská odbornice na vztahy Heather Mayone. Jenže co když už spolu nějakou dobu chodíte, a on se stále ještě nevyjádřil?

Staré šrámy stále bolí

Lidé, kteří se v minulosti hodně spálili, mohou s vyznáním váhat kvůli strachu z opětovného zlomení srdce. „Pokud někdo zažil bolestivý rozchod nebo byl podveden, může mít problém říct miluji tě, aby se ochránil před další bolestí,“ vysvětluje první pravděpodobný důvod jmenovaná terapeutka.

Strach z toho, zda to vidíte stejně

I nejistota ohledně vašich citů pro něj může být velkou překážkou. Třeba si není úplně jistý, jak byste na takový projev náklonnosti reagovali a jednoduše se bojí odmítnutí a s tím související trapnosti. Dle názoru Heather Mayone je dobré dát partnerovi najevo, že si ho vážíte, aby získal odvahu a necítil se nejistě i nekomfortně.

Možná je v tom něco víc

Počítat by se mělo také s variantou, že je váš milý emocionálně vyčerpaný jinými věcmi, jako jsou třeba pracovní záležitosti, rodinné problémy nebo potíže se zdravím. Je-li jeho mysl zatížená, bývá samozřejmě velmi obtížné soustředit se na vyjádření lásky, i když mu na vás opravdu záleží. Tady to bude chtít trpělivost, která, jak známo, růže přináší.

Třeba je brzy

Jak dlouho váš svazek vlastně trvá? Pokud jste spolu jen krátce, nedivte se, že se drahá polovička do projevování oddanosti příliš nehrne. „Je důležité neklást na vztah zbytečný tlak. Ta důležitá slova by měla přijít naprosto přirozeně a bez nucení,“ připomíná Heather Mayone.

Ještě se s tím sám nesrovnal

Někteří lidé potřebují více času na to, aby se k tak zásadnímu kroku odhodlali. I když vás zbožňuje, nechce na nic tlačit, nezazlívejte mu to. „Láska je složitý proces, každý se do ní ponořuje jinak a ve svém tempu,“ zdůrazňuje poradkyně Heather Mayone. Tak se nebojte, ono to vyznání ještě přijde.

Zdroj: www.brides.com/reasons-they-dont-say-i-love-you-4586598






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přináší příležitosti k osobnímu růstu a sebepoznání. Vliv planet naznačuje, že byste se mohli cítit energičtější a motivovanější než obvykle, což je ideální pro zahájení nových projektů nebo dokonče... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

55 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 7.10.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat