Milostný románek na pracovišti nebude fungovat bez pravidel

Smlouvy, pracovní úkoly a… romantické dobrodružství? Pokud vaše srdce bije pro kolegu, nebo dokonce šéfa, je klíčové zachovat si profesionální přístup. Jak úspěšně skloubit lásku s kariérou a vyhnout se chybám, které by mohly ohrozit vaši reputaci?

Co je v domě, není pro mě? Dávno ne! S milostnými aférami na pracovišti má podle statistik zkušenost neuvěřitelných 60 procent lidí (1). Když člověk tráví většinu svého dne s kolegy, dává smysl, že se mohou mezi šálky kávy a poradami rozvinout nejen přátelské, ale i romantické vztahy.

Vyústění, které lze pochopit

„S osobami ve stejném odvětví nebo profesi máme společné zájmy. A to buduje známosti. Nespočívá však jen v kancelářském prostředí. I různé večírky, společné projekty, školení a semináře poskytují skvělou příležitost ke sblížení,“ potvrzuje australská odbornice lidských zdrojů Karen Gately (2). I ona připouští, že začátek takového románku bývá vzrušující, ale má i svá úskalí. Zásadní je podle ní zachovat si profesionální přístup a vyhnout se tomu, aby vaše soukromé city narušily pracovní atmosféru. Je také důležité myslet na to, jak může váš vztah ovlivnit spolupracovníky, zvláště pokud jste v hierarchii firmy na vyšší pozici. Poslední věc, kterou chcete? Být terčem spekulací a drbů! Je proto třeba udržet lásku ve správných kolejích, aby to nenarušilo váš profesní výkon ani pověst. Zde jsou klíčová pravidla.

Žádné tajnosti ani cukrbliky u kopírky

Ať už jste se zakoukali do někoho od vedlejšího stolu nebo přímo do šéfa, vyplatí se jít cestou upřímnosti. Zkrátka „přiznejte barvu“ a nahlas to oznamte. S dotyčným si však intimitu nechte na doma a zdržte se vášnivých projevů náklonnosti, které by mohly působit příliš provokativně, radí Karen Gately. Jako partneři byste rovněž měli chápat, že existují věci, které nemůžete veřejně sdílet, abyste dodrželi profesionální etiku. Příkladem jsou třeba plánované organizační firemní změny. Nešiřte citlivé informace, o nichž jste si se svou pracovní láskou povídali u večeře, může se vám to vymstít, varuje jmenovaná expertka.

Zdroje: (1) www.forbes.com/advisor/business/workplace-romance-statistics/, (2) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/office-romances







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší do vašeho milostného života novou energii. Pokud jste ve vztahu, může to být ideální čas pro prohloubení vzájemné komunikace a plánování společné budoucnosti. Nezadaní Berani by měli být otevřeni nov&y... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:44
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:30
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat