Být single může mít následky

Byť single s sebou přináší mnoho svobod a výhod, ale může mít také nevědomé důsledky.

Pokud jste dlouhodobě single, nejspíš čelíte mnoha předsudkům. „Jen počkej, ten pravý brzy přijde“ nebo „Jsi tak hezká, nechápu, proč vedle sebe nemáš partnera. “ – abychom uvedli jen pár klasických výroků na rodinných oslavách.

Je dobré rozlišovat, zda jste single dobrovolně a chcete si užívat svobodu naplno, nebo jste nezadaní dočasně a na skutečnou lásku teprve čekáte. Bez ohledu na to, do které skupiny patříte: dlouhodobě nezadaní si osvojují určité vzorce chování a charakterové rysy, které jsou pro single život typické.

Strach z odmítnutí

Mnoho dlouholetých nezadaných se vyhýbá chození na rande, natož aby se zamilovali, ze strachu, že budou odmítnuti. Panika z opětovného zranění je příliš velká. Z tohoto důvodu bývají obezřetní a nenechají někoho nového, aby se k nim přiblížil.

Samota

Jako single si můžete užívat svůj čas, ale pokud jste nezadaní dlouho, můžete také trpět osamělostí. Může to být obzvláště intenzivní, pokud všichni ostatní přátelé kolem vás mají po boku partnera.

Nízké sebevědomí

S nízkým sebevědomím se samozřejmě mohou potýkat i lidé ve vztazích, ale každý, kdo je delší dobu sám, je neustále vystaven předsudkům, které mu sebevědomí dokážou pořádně nahlodat. Obzvláště ve světě, kde vztah a věci s ním spojené, jako je svatba a děti, jsou stále považovány za normu, a někdy dokonce za společenskou povinnost, může sebeúcta pod tímto neustálým tlakem trpět.

Sociální úzkost

Mnoho dlouholetých singles se jednoduše vyhýbá setkání s novými lidmi kvůli sociální úzkosti. Noví lidé nebo nové situace mohou být nepříjemné a způsobit přetížení smyslů. Nejlepším řešením prostě postupovat po malých krůčcích.

Jiné priority

Zatímco všichni kolem vás jsou ve vztahu, šťastně ženatí a vdaní, nebo dokonce s dětmi, dlouhodobí singles mají jiné priority. Středem pozornosti může být váš koníček nebo okruh blízkých přátel, které vás naplňují.

Osobní růst

Singles se také více zaměřují na svůj osobní růst. To se samozřejmě může stát i ve šťastném vztahu a nevypovídá to nic o kvalitě vztahu. Ale jako dlouholetý single do sebe pravděpodobně investujete více času a usilujete o své cíle mnohem intenzivněji.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat