Ukončit přátelství je někdy jediná možnost

Buďme upřímní, rozejít se s kamarádkou je někdy ještě těžší než ukončit romantický vztah. Protože přátelské pouto je jedinečné spojení duší, které nemá nic společného s vaším vzhledem nebo očekáváním do budoucna. Nebo aspoň mělo by být.

Ale realita je taková, že lidé během svého života rostou a mění se a někdy už se k sobě „nehodíme“. Někdy zradí naši důvěru nebo možná řeknou něco, co už nelze vzít zpět. Na rozdíl od romantických vztahů, ve kterých existují jasnější precedenty, jak se rozejít, to neplatí pro přátelství. A tak se ocitnete v momentu, kdy se s danou osobou již nechcete přátelit, ale ani nevíte, jak přátelství ukončit.

Promluvte si spolu

Pokud zjistíte, že postupné odloučení nefunguje, možná je na čase s kamarádkou otevřeně promluvit. Je to podobné rozhovoru v romantickém vztahu, abyste zjistili, co každý z vás chce a jak si představujete svoji budoucnost. Mluvte o tom, jak se cítíte, ne o tom, co ten druhý udělal špatně. Mějte na paměti své cíle konverzace. Nezapomeňte ale i naslouchat.

Zaměřte se na používání výroků „já“, když mluvíte. Například „Cítím se smutný, když se neukážeš poté, co jsme si udělali plány,“ klade důraz na vaše pocity místo toho, aby svaloval vinu pouze na vašeho přítele. 

Řekněte jim, co si na nich vážíte. To, že ukončujete přátelství, neznamená, že si nevážíte času, který jste spolu strávili. Rozhovor může být odrazovým můstkem ke konci přátelství, ale možná také zjistíte, že jste schopni vyřešit své neshody a napravit přátelství.

Dejte si pauzu

Z rozhovoru můžete zjistit, že vaše rozdíly nelze vyřešit. Pokud je to tak, co uděláte? Můžete okamžitě ukončit přátelství, nebo se můžete rozhodnout dát si pauzu, podobně jako to lidé někdy dělají v romantických vztazích. Přestávka může mít mnoho pozitiv: dá vám nový pohled na přátelství a čas přehodnotit ho. Možná zjistíte, že vyčištění mentálního prostoru, který tento přítel kdysi zabíral, může být užitečným osvěžením a prospívat vztahu. Pokud se rozhodnete pokračovat v přátelství, buďte si jisti, že oba sdílíte stejná očekávání.

Okamžitě přátelství ukončete

Někdy se nelze vyhnout chaosu, který nastane po ukončení přátelství. To platí, pokud máte co do činění s toxickým přítelem nebo někým, kdo nerespektuje hranice, které se snažíte nastavit. Ale ukončení tohoto typu nezdravého přátelství je důležité, protože může zlepšit vaši osobní pohodu. V této situaci jednoduše uveďte, že vaše potřeby nejsou v přátelství naplněny.

Popřejte tomu druhému vše nejlepší do budoucna. Tento typ rozpadu přátelství může být dobrý v tom, že je jednoznačný a jasný a máte možnost vyjádřit jakékoli problémy, které jste zadržovali. Zároveň může být nepříjemné někoho tímto způsobem konfrontovat.

Tato strategie je nejvhodnější, pokud někoho znáte dlouho a máte pocit, že si zaslouží respekt a poslední sbohem, nebo pokud někdo udělá něco tak hrozného, ​​že by to bylo těžké ignorovat. V určitém okamžiku byste mohli jednoduše říct: "Sbohem, musím jít." Pokud to pomůže, napište malý scénář, který vyjádří, co cítíte. 

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden mohou být pro vás vztahy trochu náročné. Mars, váš vládce, je v kvadratuře s Venuší, což může přinést napětí a nedorozumění ve vašem milostném životě. Buďte trpěliví a snažte se vyhýbat zbytečným konfliktům. J... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat