Polovina párů se po první společné dovolené rozejde

Může dovolená vztah upevnit, prohloubit a vylepšit? U té první je to padesát na padesát. Nově objevené návyky partnera totiž neustojí každý.

Na první společnou dovolenou se těší mnoho párů. Představují si romantické procházky po pláži, večeře při svíčkách, milování za šumu moře i laškovné dovádění v plavkách. Vidina je to krásná, ale střet s realitou může mít do letní pohádky hodně daleko.

Jednou a dost!

Podle nedávného průzkumu (1) jisté zahraniční společnosti provozující více než 30 internetových seznamek se na takovém výletu rozpadne polovina vztahů. „Je to významný milník, bez ohledu na to, kdy k němu dojde,“ uvádí v prohlášení prezidentka této společnosti a zároveň expertka na vztahy Maria Sullivan. Ono totiž trávit s někým jen několik hodin týdně není totéž jako několik dní a nocí nonstop. Ať už jsou spolu milenci pár měsíců či let, za hranicemi vždycky objeví o zvycích partnera něco zcela nového.

Zase je pasta v umyvadle!

Z uvedeného výzkumu vyplynulo, že alarmujících 31 procent lidí ukončilo svůj svazek poté, co se na dovolené vedle protějšku uspokojivě nevyspalo. Pro téměř 40 procent dotázaných bylo největším stresorem upatlané umyvadlo od zubní pasty, které drahá polovička neumyla. Třecí plochy se však neobjevují jen v takových titěrnostech, třetinu respondentů nemile překvapilo, s jakou neúctou se jejich spolucestovatel chová k letištnímu nebo hotelovému personálu. Někteří poukázali i na narušenou kompatibilitu kvůli poházenému oblečení na pokoji či nadměrné konzumaci alkoholu. Zkrátka a dobře, kostlivců ze skříně může na dovolené vyskočit dost a dost.

Kdo je připraven, není překvapen

„Je docela pravděpodobné, že se po vašem návratu budete chtít rozdělit. Možná se ale budete milovat víc než kdy dřív. Před odjezdem si raději důkladně naplánujte itinerář a oba se na cestu emocionálně připravte,“ doporučuje vztahová poradkyně Maria Sullivan.

Zdroje: (1) www.prnewswire.com/news-releases/first-trip-together-as-a-couple-beware---datingcom-finds-nearly-half-of-couples-break-up-after-a-trip-301522975.html






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 42 roku 2024 přináší pro Berany zajímavé výzvy a příležitosti. Vaše energie a nadšení budou na vrcholu, což vám pomůže dosáhnout osobních i pracovních cílů.V práci můžete očekávat nové projekty nebo nab&iacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat