Střední věk je zlatou érou milostného života

Střední věk neznamená středověk! A rozhodně nemá význam v tomto období upouštět od sexuálního života.

Mnoho lidí si myslí, že s přibývajícím věkem klesá kvalita jejich milostného života. Pravda je však často úplně opačná. Pro mnoho párů je střední věk zlatou érou jejich milostného života. Jak je to možné? Podívejme se na několik klíčových faktorů, které přispívají k tomuto pozitivnímu trendu.

Lepší porozumění sobě a partnerovi

Jedním z hlavních důvodů, proč může být střední věk zlatou érou milostného života, je lepší porozumění sobě i partnerovi. Lidé v tomto věku obvykle mají bohaté životní zkušenosti a lépe chápou své potřeby a touhy. Tento hlubší vhled vede k větší otevřenosti a upřímnosti ve vztazích, což může zlepšit komunikaci a intimitu (1).

Větší sebedůvěra

Sebedůvěra roste s věkem. Většina lidí ve středním věku je pohodlnější ve své kůži a méně se zabývá tím, co si o nich myslí ostatní. Tato sebedůvěra se přenáší i do ložnice, kde lidé cítí menší zábrany a jsou ochotni experimentovat a objevovat nové věci (1).

Stabilita a méně stresu

Pro mnoho párů přináší střední věk větší stabilitu. Děti často odcházejí z domova, kariéra je často na vrcholu nebo se stabilizuje, a finanční situace se obvykle zlepšuje. Tato stabilita může vést k menšímu stresu, což pozitivně ovlivňuje milostný život. Pary mají více času a energie na sebe a na svůj vztah (2).

Vyšší kvalita sexuálního života

Studie ukazují, že lidé ve středním věku často zažívají vyšší kvalitu sexuálního života. To může být způsobeno lepší komunikací, větší sebedůvěrou a hlubším emocionálním spojením. Navíc, s pokrokem v medicíně a technologiích, jsou dostupné různé možnosti, jak řešit zdravotní problémy, které mohou ovlivnit sexuální život, jako je erektilní dysfunkce nebo menopauza (2).

Znovuobjevení romantiky

Střední věk je také časem, kdy mnoho párů znovuobjevuje romantiku. S méně závazky, jako je péče o malé děti, mají více času na společné aktivity a koníčky. Mnoho párů využívá tento čas na cestování, zkoušení nových věcí a oživení romantiky ve vztahu (3).

Střední věk může být skutečně zlatou érou milostného života. S větší sebedůvěrou, lepším porozuměním sobě i partnerovi a stabilnějším životním stylem mají lidé více času a energie věnovat se svým vztahům. Tento pozitivní trend dokazuje, že láska a intimita mohou kvést v jakémkoli věku (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052677/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3132270/, (3) www.cdc.gov/nchs/fastats/marriage-divorce.htm, názor autora - zbytek článku






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Hruškové lívanečky

40min
(29 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

40min
(25 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat