Ženskou ovulaci muži doslova vycítí

Proč se nervovat s teploměrem a ovulačními tyčinkami, když nejplodnější den své partnerky každý muž bezpečně pozná. Stačí si jen přičichnout!

Pro páry usilující o početí je ovulace středobodem reprodukčního světa. Tato zázračná fáze menstruačního cyklu trvá pouhých 24 hodin, během kterých uvolněné vajíčko sestupuje k děloze, přičemž „vyhlíží“ spermie, co by ho oplodnily (1). Tuto jedinečnou šanci nechtějí budoucí maminky promarnit, proto ovulaci sledují pomocí speciálních testů i měření své bazální teploty. Ono se ale vlastně stačí jenom zeptat. Koho? Přece svého partnera!

Čichám, čichám příležitost

Klobouk dolů před přírodou, která to má, jako vždy, perfektně zařízené. Opačnému pohlaví dala unikátní dar a schopnost ovulaci vycítit. Důkaz má americká psycholožka Devendra Singh, jejíž pokus hovoří asi za vše (2). Tato specialistka požádala několik desítek žen, aby si na nejplodnější den svého cyklu oblékly bavlněné tričko, které po jeho ukončení vymění za jiné. Účastnicím bylo také doporučeno, aby nepoužívaly žádné parfémy ani aromatické prací prášky. Rovněž slíbily, že se budou vyhýbat všem produktům i potravinám ovlivňujícím přirozený tělesný pach.

Nos se prostě nemýlí

Použitá trička pak psycholožka odnesla mezi muže, kteří dostali za úkol je očichat a určit, které voní nejpřitažlivěji a nejvíce sexy. Zcela (ne)čekaně se v drtivé většině případů pozitivní ohlasy týkaly svršků využitých právě při ovulaci. I když se test po týdnu zopakoval, výsledky zůstaly stále stejné. „Jaký paradox. Reklamy nám pořád říkají, že pokud chceme přilákat muže, musíme se vonět parfémy a umývat své tělo jako blázni, ale ono to tak vůbec není,“ vtipně podotýká Devendra Singh. A co když má partner třeba rýmu, která mu v ovulační identifikaci může bránit? Pak jsou tu i jiné signály. Dle jiného výzkumu (3) existují rozpoznatelné náznaky plodnosti v sociálním chování žen, jejich hlasech i aspektech fyzické krásy. 

Zdroje: (1) www.healthline.com/health/pregnancy/how-long-does-ovulation-last, (2) www.abcnews.go.com/Health/story?id=117526&page=1, (3) www.researchgate.net/publication/254081781_Can_Men_Detect_Ovulation







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 42 roku 2024 přináší pro Berany zajímavé výzvy a příležitosti. Vaše energie a nadšení budou na vrcholu, což vám pomůže dosáhnout osobních i pracovních cílů.V práci můžete očekávat nové projekty nebo nab&iacut... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat