Nejlepší letní parfémové vůně

Zanechte po sobě opojně voňavou stopu, která zvýší vaši atraktivitu. Ty nejsvěžejší letní vůně obsahují citrusy, jasmín, kokos a ibišek. Bodem navíc je podpora zdraví!

Parfémy jsou jedinečným způsobem, jak vyjádřit svou osobnost. Vůně mohou vyvolat vzpomínky, změnit náladu, a dokonce ovlivnit, jak nás ostatní vnímají. Skládají se z různých složek, které se postupně uvolňují, což je činí tak komplexními a fascinujícími. Vyberte si tu svoji a užijte si léto plné krásných a nezapomenutelných okamžiků.

Svěžest v rytmu citrusů

Vonné tóny pomeranče, limetky, mandarinky, grapefruitu, bergamotu nebo citronu jsou tak energizující a povznášející! Je to dáno tím, že zvyšují bdělost a snižují míru únavy, takže jsou pro ranní nastartování naprosto ideální. A co víc – objevují se názory, že ženy zahalené do citrusových vůní jsou vnímány jako mladší a atraktivnější (1). Oblíbeným letním spojením je jejich kombinace s květinovým aroma, například jasmínovým.

Kokos jako klasika

Pokud vám letos cesta na pláž nevyšla, s kokosovým parfémem se můžete cítit, jako byste na ní leželi celý den. Vždyť působí tak tropicky a uvolněně! Ke všemu přináší pozitivní kardiovaskulární odezvu, prokázali vědci (2). Kokos je typickou, osvědčenou a nadčasovou volbou, která nikdy nezklame.

Ibišek nejen k oltáři

Až už se chystáte na romantické rande nebo dokonce svatbu, lehký ibišek bude to pravé. Aby vůně vydržela déle, americká parfumérka Joyce Barnes doporučuje aplikaci až po použití pleťové vody, protože se v horku tak rychle neodpaří (3). Anebo parfém prostě kromě pokožky naneste i na oblečení. Věřili byste tomu, že inhalace ibišku má příznivý vliv na normalizaci krevního tlaku, regulaci škodlivého cholesterolu a obecně působí léčivě (4)?

Zdroj: (1) www.maison21g.com/articles/how-fragrances-affect-your-mood-understanding-the-power-of-scents, (2) www.semanticscholar.org/paper/Coconut-Fragrance-and-Cardiovascular-Response-to-of-Mezzacappa-Arumugam/02ec231870d4280c991308bffef103fbe0e5da91, (3) www.realsimple.com/best-summer-perfumes-8639140, (4) www.healthline.com/nutrition/edible-flowers#TOC_TITLE_HDR_2






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat