Diskuse na téma Goji - silný antioxidant z Himálaje
Slyšeli jste někdy o Goji nebo jste ho už vyzkoušeli? Jaká je Vaše zkušenost?
Goji označuje čínskou rostlinu, která plodí patrně nejzdravější ovoce na naší planetě. Nejvýživnější plody goji rodí keře v podhůří Himálaje v čínské provincii Ningxia. Za svou až lehce neuvěřitelnou pověst vděčí plody kustovnice čínské závratně vysokému obsahu vitamínů, minerálů, aminokyselin a dalších zdraví prospěšných látek. Podle výzkumu amerického ministerstva zemědělství je v plodech goji nejvyšší koncentrace antioxidantů ze všech druhů ovoce či zeleniny. Bobule kustovnice jsou například bohatým zdrojem karotenoidů včetně beta-karotenu, kterého má goji ještě více než mrkev. I co se týče jiných vitamínů, je goji světovým vítězem mezi všemi známými potravinami na Zemi. Jeho bobule obsahují padesátkrát více vitamínu C než pomeranče. V goji se dále nachází vysoký podíl důležitých vitamínů B1, B2, B6 a vitamínu E.
Další info najdete také na www.marketa.ramissio.com .