Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Jaké jídlo si uvaříte, když si chcete udělat radost? Po čem se vám nejvíce sbíhají sliny? A bez jakého jídla byste se určitě nikdy neobešla? Podělte se s ostatními :)
HOlky narazila jsem na skvělý recept na kuřecí kousky marinované v kokosovém mléku, fakt doporučuju, tady je recept - http://www.svet-zdravi.cz/recepty/kureci-kousky-marinovane-v-kokosovem-mleku Určitě se vám budou sbíhat sliny! :)
Věděli jste že 1·2·3 Hranolky jsou vyrobeny z celých čerstvých brambor a malého množství rostlinného oleje. Pokud je pečete v troubě uchovají si většinu živin a obsahují pouze 6% tuku. Hranolka je křupravá na vnější straně a nadýchaná uvnitř. http://www.mccain.cz/vrobky/hranolky/123_hranolky/
Hranolky Pokud plánujete romantickou večeři při svíčkách, zkuste Drůbeží plátky ,,Solo di Parma s hranolkami 1,2,3 McCain.. http://www.mccain.cz/recepty/hranolky/123_hranolky_vlnky/drbe_pltky_solo_di_parma/
Holky a já ujíždím na moučnících, dříve hlavně bábovky a různé jiné buchty, poslední dobou hodně muffiny a nebo si dělám domácí ovesné sušenky, ale muffiny pořád vyhrávají, hlavně celozrnné banánoví :P
Pokud máte rádi hranolky, tak doporučuji McCain 1·2·3 Hranolky vlnky, které se připravují v troubě a obsahují pouze 5% tuku. Určitě po nich neztloustnete :-) a výborně chutnají.
Vidím, že tady vznikl trochu zmatek ohledně McCain hranolek. Asi si říkáte, jestli tedy mají 6 nebo 5 % tuku. 6 % byl starší údaj, ale jak McCain neustále své výrobky vylepšuje pro co největší spokojenost svých zákazníků, dotáhl to na z výživového hlediska příjemnějších 5 % slunečnicového oleje s vynikajícím nutričním profilem.
Mé nejooblíbenější jídlo je rajská, snad už od malinčka...takže ji dělám na spoustu způsobů a nejvíce mi teďka chutná tato varianta s krutíma kuličkama - http://www.svet-zdravi.cz/recepty/kruti-kulicky-v-rajcatove-omacce
U nás jsou nejoblíbenější hranolky od McCain. Jak k obědu tak k večeři a nebo jen tak k telce. Zkuste také mrknout, určitě si také vyberete. http://www.mccain.cz/vrobky/
no zrovna ted sem dopekla listový závin s nutelou,ořechyakompotovanými švestkami mnam:-P*4*
Nejraději mám svíčkovou od maminky, a jídlo co nám vozí do práce Šimigastro. Je to mňamka:-)
Ja guláš taky od Mamky *4*
Zítra je to chlebíček :-P
Úžasnou kuchařku plnou inspirativních receptů posíláme Zdeničce za její poslední příspěvěk do diskuse :) Děkujeme i všem ostatním za tipy :)
Když si potřebuju trochu uhladit pocuchané nervy, tak skvěle funguje medovník *4**4**4* Sice je to náročnější práce, ale výsledek vždy stojí za to! Můžu jen doporučit.
To je recept na bánan v čokoládě.
Mám ráda i sladké a to a hodně. Potřebuju balíček piškotů 3 větší banány čokoládu dle chuti párátka Postup: Banány oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1-1,5 cm široké. Vždy vložíme jeden plátek banánu mezi dva piškoty, propíchneme to vše párátkem a namočíme v rozpuštěné čokoládě, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni. Dáme do lednice na cca 2 hodiny vychladnout. Je to dobrota a zbožňuje to celá rodinka, jednoduchý receptík, ale super mňamka.
Lasagne se špenátem Suroviny: špenát - 1kg čerstvého nebo 500g mražených špenátových listů neochucených, 1 balení plátků lasagne, 200g sýra dle chuti (já používám mozzarelu), česnek, sůl, pepř, olivový olej, máslo a strouhanka na vymazání pekáčku. Bešamelová omáčka: 50 g másla, 50g hladké mouky, 5dl mléka, sůl, muškátový oříšek nebo květ Způsob přípravy: Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme mlékem ji za stálého míchání ji vaříme do zhoustnutí. Osolíme a okořeníme dle chuti. Pak si připravíme špenát. Čerstvý dokonale umyjeme a zbavíme vody buď v utěrce nebo v odstředivce na salát. Do hrnce dáme trochu olivového oleje a vhodíme špenát, který stále mícháme. Když se špenát spaří necháme chvilku vydusit tekutinu.Mražený špenát rozmrazíme v hrnci pod pokličkou na troše olivového oleje. Další postup je stejný. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme tolik sekaného česneku, kolik máme rádi. Nyní si připravíme pekáček a předehřejeme troubu na střední stupeň.Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu bešamelové omáčky, dáme lasagne, vrstvu špenátu, bešamel, posypeme sýrem. Tak pokračujeme, až je pekáček plný. Vrchní vrstvu tvoří lasagne polité bešamelem a posypané sýrem. Pečeme cca 35 min. Tyto lasagne můžeme doplnit také orestovaným kuřecím masem na nudličky nebo žampiony. Přijdou vždy na vrstvu špenátu.
Dušené rizoto s cuketou a citrónovou kůrou Potřebujeme RÝŽE - dle počtu osob (jeden čajový hrnek je cca pro dva lidi) CIBULE - 2x MÁSLO - KUŘECÍ VÝVAR - 0,7 L PETRŽEL - dvě růžičky BOBKOVÝ LIST - 2x TYMIÁN - hrstka CUKETA - půlka menší cukety CITRÓNOVÁ KŮRA - z půlky citrónu PARMAZÁN - na konečné posypání Na dochucení sůl a pepř Předehřejte troubu na 190 °C. V hrnci který můžete použít do trouby na větším množství másle usmažte cibulku dokud není hnědá. Umytou rýži nasypte k cibuli a máslu a několik minut nechte vařit dokud směs nemá mléčnou barvu. Do rýže nalijte horký vývar a přidejte svázané koření(Tymián, bob.list, petržel) až voda vaří, stáhněte hrnec z plotýnky a vložte do trouby na 5 minut a poté snižte teplotu na 170°C a vařte dalších 18 minut nebo do té doby co se tekutina zcela nevypaří. Na pánvi si udělejte na másle nejdříve cuketu a poté přidejte žampióny. Ke konci vaření vmíchejte citrónovou kůru. Když si myslíte že je ryže al dente vyjměte z trouby a odstraňte koření. Načechrejte vydličkou. Smíchejte se žampióny a cuketou. Podávejte posypané parmazánem.
Sálat s rajčaty a bílým pečivem.Moje oblíbené jídlo .Potřebujeme: 8 krajíčků staršího bílého pečiva 6 velkých vyzrálých rajčat 1 střední červená cibule nakrájená na kolečka Šťáva s půl limetky hrstka petržele olivový olej, sůl, pepř Rajčata nakrájené na klínky dáme do mísy.Přidáme na kousky nakrájené pečivo a cibuli. Pokapeme limetkovou šťávou a olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Salát necháme 10 minut uležet a poté znovu dochutíme. Těsně před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
Těstoviny farfalle s kapustou a sýrovou omáčkou. Suroviny k přípravě:1 balíček těstovin farfalle (= italsky "motýlek") 8 plátků slaniny olivový olej piniové oříšky stroužek česneku kapusta okrajové listy a asi tak 1/4 hlávky sýr mozzarela parmazán. Postup přípravy: Těstoviny v podobě motýlka (farfale nebo větší strichetti) vložíme do osolené vody a necháme vařit. Ná pánev vhodíme slaninu nakrájenou asi na osm tenkých plátků. Přidáme trochu olivového oleje, ale jenom trochu, aby se uvolnila chuť ze slaniny. Chceme, aby slanina byla pěkně křupavá a dobře chutnala. Přidáme piniové oříšky, asi tak dvě hrsti; ty musí být úplně osmažené dozlatova, aby chutnaly tak, jak skutečně mají chutnat. Pořád s tím mícháme protože nechceme, aby to bylo na jedné straně černobílé a na druhé takové nijaké. Stroužek česneku, jenom oloupeme a najemno nasekáme. Nedáváme ho tam dřív, byl by, za tu dobu, úplně černý. Vložíme ho do pánve ke slanině až na poslední chvíli. Ta vůně, . . . voní to fantasticky! Stáhneme plamen a dáme tam hlavní naši tajnou ingredienci . . . kapustu! Lidi nevyužívají ty pěkné zelené listy co jsou nahoře a ty jsou ale fantastické. Mají takový silný stonek, který vykrojíme a listy pak opláchneme pod studenou vodou, složíme a jemně nasekáme. Přidáme ještě tak čtvrtku hlávky kapusty, jinak by to bylo málo. Také je překrájíme. Teď už slaninu s česnekem a oříšky přestaneme smažit; už jsou křupavé. Teď to chce naopak napařit listy, aby kapusta změkla. Dáme ji tam ke slanině a ještě přidáme hrudku másla a přikryjeme nádobu talířem. Nakonec se nám ten talíř zároveň nahřeje pro podávání těstovin. Všechno už změklo. Mozzarelu nakrájíme asi 1 cm kousky, parmazán nastrouháme. Pak zcedíme těstoviny a trochu vody si schováme. Ke kapustě přidáme mozzarelu, parmazán a mícháme. Jakmile se začnou dělat takové sýrové nitky přidáme těstoviny a promícháme. Teď ještě přidáme trochu uschované vody po vaření těstovin. Získáme takovou lahodnou krémovou sýrovou omáčku. Jsme hotoví a teď ještě trochu parmazánu nasypeme na porci nahoru a podáváme.
Já prostě miluji obyčejnou dětskou krupici s máslem, posypanou grankem, mletým cukrem a skořicí. Tohle jídlo bych mohla jíst každý den. Jo ale jednu zvláštnost tato krupice má. Musí být řídká jak omáčka, takže si ji umím podle své chuti připravit jenom já sama. Hustou, kde se položí lžička a neponoří ani nejím.
Klasika to není,ale moje oblíbené jídlo je polárkový dort a jakákoliv zmrzlina. Po operaci žaludku mě "polárkáč" držel při životě a tak na něj nedám dopustit.<3
No u nás je to velice těžké..tedy vlastně není,ale jelikož já jsem kuchař a přítelkyně cukrářka tak je to na mě..Ale po vím vám tedy žádný med to neni stále vymýšlet co uvařit.:-D Každopádně její oblíbené jídlo je naše svíčková s knedlíkem :-D no a já si potrpím třeba na buchtičky se šodo..my jsme prostě klasický češi..ale samozřejmě i specialitky u nás letí..to musí být.Jen ty kilečka letí moc rychle na horu..takže náká rada na dietku by se šikla :-) XD
Reklama
21. 3. - 20. 4.
Tento týden pro vás, Berany, přináší zajímavé možnosti a nové perspektivy. Energie okolního světa vás bude motivovat k tomu, abyste se pustili do nových projektů a vyburcovali se ze zajetých kolejí. Vaše přirozená odvaha a rozhodnost vá... Více
Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.