Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
máte někdo osobní zkušenosti s operací šedého zákalu? Děkuji za odpověď.
Ahoj operace je bezbolestna a většina pacientů se může vrátit k běžné činnosti jako je čtení nebo sledování televize atd. hned následující den. Vím že jsem se neměla moc namáhat asi 2-3 tejdny. Ale je pravda že už druhy den jsem viděla naprosto perfektně
Ahoj já se chystám na vyšetření teď v pondělí do Gemini tak pak dám taky vědět ale slyšela jsem a četla jenom pochvalu tak snad se mi to potvrdí :) Jinak je pravda že před operaci bych nesměla mit nějaky den čočky?
Ahoj vstupní vyšetření probíhalo tak že mi změřili znovu zrak, nitrooční tlak atd. Pak jsme si sedli a probrali možnosti. Pan doktor byl perfektní všechno mi vysvětlil a odpověděl i na otazky takže to na mě pusobilo dobře.
Šedý zákal není žádná sranda taky sem si tím prošel a jsem rád že to je zamnou
Možná budete mít někdo zkušenosti od svých rodičů - ráda bych věděla, jak dlouho zhruba probíhá rekonvalescence, i když je mi jasné, že je to individuální. Konkrétně by mě nejvíc zajímala rozmlženost, neostré vidění, dvojité vidění, otupělost oka atp
Mám zkušenost s operací šedého zákalu, protože jsem se podrobila tomuto zákroku v květnu letošního roku. Bylo to v Sokolově a musím se přiznat, že je to velmi jednoduchá operace, která trvá jen krátce. První oko bylo hotové za 15 minut a na druhé jsem byla objednaná za 14 dní a tam to bylo jenom pět minut. Bylo to pro mě příjemné a pokud tu operaci potřebujete, tak se vůbec nerozmýšlejte a podrobte se jí. Po pár týdnech budete překvapena, jak krásně budete vidět. Držím Vám pěsti.*1*
Ještě dovětek: Vidění se zlepší okamžitě, ale budete chodit na kontrolu na oční oddělení, kde Vám budou asi za 2 měsíce předepsány brýle pouze na čtení. Tři hodiny po operaci jsem byla sportovat - nordic walking a vše bylo OK.*1*
Zásahu do očí se většina lidí dost obává, i když je to běžný zákrok.Já sama o tom taky dlouho přemýšlela, teď jsem půl roku po operaci, spokojená a namotivovala jsem další kamarádky. Každý se bojí a rád si klidně několikrát nechá vyprávět, jak bude zákrok probíhat a jaké jsou pocity po operaci.
Já jsem na operaci byla, operovali mi obě oči a dnes vidim zase jako za mlada. Spousta lidi se bojí že to je nebezpečné, nemyslim si ale určitě tu rizika byt mohou a pevně věřim že na lepších klinikach se toto s pacienty probírá. I semnou doktor po vyšetřeni probral jaké mame možnosti, takže je jen potřeba vybrat pořádnou kliniku!
Mojí mámě operovali šedý zákal v Počernicích na klinice a podle toho co mi říkala, tak nejde o dlouhý zákrok a vidění měla docela rychle dobrý. Doktor jí všechno podrobně vysvětlil a kontrola po operaci jí dopadla dobře, takže asi záleží jak moc je oko zasažený a kdy se to začne řešit, protože jí dávali první jen nějaký kapky a ty jí nepomohly, tak šla právě na operaci, aby se jí to nezhoršilo ještě víc.
Reklama
21. 3. - 20. 4.
Tento týden pro vás, Berany, přináší zajímavé možnosti a nové perspektivy. Energie okolního světa vás bude motivovat k tomu, abyste se pustili do nových projektů a vyburcovali se ze zajetých kolejí. Vaše přirozená odvaha a rozhodnost vá... Více
Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.