Komentáře k článku

Avatar
Avatar
Pink 25.04.2018

Brokolici podusit třeba v pánvi na oleji? Při kolika stupních? A podusit v páře? Proč ne, ale jak dlouho a jak bude vypadat? Z toho jsem blázen.

Avatar
Sluníčko Pink 25.04.2018

Tak na oleji se smaží, ne dusí. Ale v páře to samozřejmě jde. A je to mnohem lepší. Pokud se vaří, živiny zůstávají ve vodě, ale dušením zůstávají živiny v potravině. A dusit tak dlouho až je potravina měkká.

Avatar
babča Sluníčko 26.04.2018

Před 8 lety jsem si koupila hrnec se skleněnými děrovanými nádstavci na ohřívání nebo vaření v páře a mohu říct, že od té doby jiné hrnce používám minimálně. Vše v páře vařené, ať to jsou brambory nebo jiná zelenina zůstane pěkně křupavé a přitom měkké, rovněž neztratí barvu. Už jsem se naučila v páře vařit i knedlíky, např. bramborové a oproti vaření ve vodě je to 100 a 1. Nikdy se nerozvaří a na povrchu nejsou oslizlé, jako v Pelíškách. :-p

Avatar
umfa 26.04.2018

A kam by se asi ty "živiny" z brokolice poděly? Ty se ničí jen teplem, takže pokud ji nerozpálím až začne uhelnatět, je to stejné, jak kdyby se dělala v páře :-) Článek vyvracející pověry by neměl šířit nové...

Avatar
Zdenek 26.04.2018

Tekutina se ohřeje nerovnoměrně? A i kdyby stačí protřepat ne. A pár vteřin určitě to taky netrvá. To to nikdo nekontroluje co se vydává za články

Avatar
pelli 26.04.2018

Používám málo kdy- někdy jen na ohřátí kaffee

Avatar
astv 26.04.2018

Takže, chápu-li to dobře, byl tento článek napsán pouze proto, aby se pod ním mohlo spočítat, kdo by byl ochoten koupit si mikrovlnku?

Avatar
Anitram Ávočiřub 26.04.2018

Chudinky dětičky-né jednou jsem viděla jak v supermarketu v jídelně,kde měli i mikrovlnku- maminky ohřívají v mikrovlnce mléko nebo čajík v plastové kojenecké lahvičce. Ohřátím plastu a tekutiny se dostávají z plastu škodliviny do pití. Když už,tak koupit skleněnou lahvičku.Nešetřit na zdraví dítěte.Nyní dítěti nic není,ale za nějakou dobu ,až se v těle nastřádají tyto škodliviny-ftaláty.....atd,bude mít dítě zdravotní problém,ale nikdo nezjistí,neřekne-to je díky mikrovlnce a plastu. V bledě modrém ohřívání knedlíků v mikrotenovém pytlíku

Avatar
konatovka 26.04.2018

Mikrovlnku používám jen na občasné ohřívání jídla.:-O

Avatar
jirka 26.04.2018

Ani ohřívat uvařené vajíčko na tvrdo (už bez skořápky). V mikrovlnce přežije, ale při dotyku na talíři exploduje.

Avatar
Václav 27.04.2018

Mikrovlná trouba není dobrý způsob ohřívání, protožemokrovlny rozkládají jenotlivé molekuly- Proto je výroba v některých zemích zakázána.Už jsem ji dávno vyhodil!

Avatar
Kunhuta Václav 27.04.2018

Asi i Pravidla pravopisu, že...?

Avatar
Karel Rott 29.04.2018

Jíte syrovou stravu? Jídlu ohřátému na vařiči je úplně jedno jakými vlnami, zda mikrovlnky, nebo jinými třeba otevřeným plamenem. Fyzikálně je to totožné.

V mikrovlnce jen rozmrazuji.A to jen tehdy,když si večer zapomenu z mrazáku vytáhnout maso.

Avatar
snegurka 31.05.2018

V mikrovlnce kuřátko praská a hodně :-)

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat