Mozzarellu – jemný italský sýr s lahodnou chutí čerstvého mléka – si většina z nás spojí zejména s přípravou salátu Caprese tradičně podávaného s bazalkou a rajčaty. Italští mistři však vědí, že známou módní pravdu o univerzalitě bílé barvy lze aplikovat též v kuchyni. Mozzarella se hodí takřka ke všemu – nabízí se vám tak množství příležitostí k experimentování!
Přidáním mozzarelly Galbani proměníte jednoduché v jednoduše geniální. Svou jemností dodává pokrmu na lahodnosti a pozvedá jinak obyčejné suroviny na novou úroveň – pro výsledek hodný jazyka labužníka.
Nechte se také inspirovat a staňte se z kuchtíka maestrem! Zkuste přichystat třeba delikatesní předkrm Antipasto al volo.
Tento i množství dalších receptů naleznete na galbani.cz.
Buon appetito!
Antipasto al volo
Ingredience (pro 3 osoby)
- 300 g Galbani Mozzarella Mini
- 40 ks cherry rajčátek
- 20 plátků prosciutta cruda
- lístky čerstvé bazalky
- olivový olej
- růžový pepř
- citronový tymián
- sůl
Z cherry rajčátek odkrojte jejich vrchní část a lžičkou vydlabejte vnitřní dužinu. Do vytvořené jamky poté vložte lístek čerstvé bazalky spolu s kuličkou mini mozzarelly Galbani. Jemně osolte a dozdobte drceným růžovým pepřem. Na závěr zakápněte olivovým olejem a zpevněte párátkem.
Vyzkoušejte i druhou variantu předkrmu: Cherry rajčátku – pro jeho větší stabilitu – odkrojte jeho spodní část. Párátkem k němu posléze připojte kuličku mini mozzarelly Galbani a zabalte vše do tenkého plátku prosciutta. Dochuťte špetkou soli a kapkou olivového oleje. Pro ozdobu poprašte trochou voňavého citronového tymiánu.
Sledujte nás na sociálních sítích: