Nízkoalkoholické víno je v prevenci rakoviny lepší

Červené víno je velmi zdravý nápoj, když je konzumován pravidelně v malém množství. Dvě deci révového moku z modrých hroznů denně prospívají srdci, cévám a díky vysokému obsahu antioxidantů jsou i prevencí rakoviny. Ovšem britští onkologové teď přišli s prohlášením, že ještě výhodnější je pít nízkoalkoholické druhy červených vín. Jsou v prevenci rakoviny účinnější.

Malé množství vína totiž obsahuje tolik alkoholu, že ještě nemá zhoubný vliv na tělo. Ale naopak vyšší dávky etanolu způsobují v těle různá poškození a mohou zvyšovat riziko rakoviny. Kdo vsadí tedy na nízkoalkoholické typy vín, udělá jen líp.

Prospěšnější pro zdraví jsou vína s obsahem alkoholu kolem deseti procent než ta, která mají v sobě etanolu čtrnáct procent.

Podle nového výzkumu se riziko rakoviny sníží o sedm procent víc, pokud člověk pije denně 250 mililitrů vína s obsahem deset procent etanolu a nikoli vína s obsahem čtrnáct procent.

„Může se zdát, že takové snížení rizika je poměrně malé, ale na riziko rakoviny v populaci v globálním měřítku to může mít docela radikální vliv,“ uvedla pro BBC doktorka Rachel Thompsonová ze Světového fondu pro výzkum rakoviny.






Celkem  1 komentářů

Avatar
Avatar joycleprell
03.03.2011

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro vás, Berani, přináší nové energie a možnosti, jak završit rok 2024 se vší parádou. V pracovní oblasti se mohou objevit nečekané šance, které by mohly vést ke zlepšení vaší kariéry nebo finanč... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

21 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:51
289 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:48
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat