Buďte šťastnější ještě dnes

Co se stane, když svou přetíženou mysl ušetříte ranního chaosu, pustíte nahlas rádio a vklouznete pod studenou sprchu? Zkuste to a uvidíte!

Je asi úplně jedno, v jaké životní fázi se právě teď nacházíte, dávka pozitivity přijde vhod vždycky a všude. To nejlepší na tom je, že pocity štěstí vlastně závisí na úplných maličkostech. A tyhle se přímo nabízejí.

Šup do studené vody

Doby, kdy se na duševní i fyzické zdraví pohlíželo zcela odlišnou perspektivou, jsou dávno pryč. Jejich vzájemná propojenost nám umožňuje starat se o obojí najednou. Tak se pravidelně osvěžujte studenou vodou a lékaře ani psychologa už nebudete potřebovat! Nejen plavání při nízkých teplotách, i dvouminutová ledová sprcha aktivuje sympatický nervový systém, zvýší produkci endorfinů a zkvalitní regenerační spánek (1). Co víc si ještě přát?

Stereotyp není na obtíž

Možná i vy začínáte každý den ve stresujícím chaosu, co je doslova o nervy. Je načase tohle martyrium ukončit. „Vždy se probouzejte ve stejnou hodinu a poté dělejte tytéž věci. Jasně daná rutina vás ušetří zbytečného přemýšlení, řešení a plánování,“ radí australská psycholožka celebrit Kelly Weekers (2). Touto cestou se vydal i zakladatel jedné z nejznámějších sociálních sítí Mark Zuckerberg, který je známý tím, že má plnou skříň navlas stejných triček. Jak se nechal již mnohokrát slyšet, když si nemusí vybírat oblečení a jde „najisto“, šetří svou mentální kapacitu pro mnohem závažnější rozhodnutí (3). Podobně to lze aplikovat i v případě snídaně nebo běžných denních úkonů. Uvolněná mysl rovná se lepší nálada a veselejší nadhled.

Protančete se do pohody

Jste doma sami a nikdo vás nevidí. Ideální příležitost pro soukromý taneček, který podporuje emocionální harmonii jako nic jiného (4). Představuje také snadný a zábavný způsob, jak se dostat do formy. Stačí pustit rádio a nechat se unášet rytmem, který se vám dostane pod kůži i do hlavy.

Zdroje: (1) www.researchgate.net/publication/5854059_Adapted_cold_shower_as_a_potential_treatment_for_depression, (2) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/mental-wellness/kelly-weekers-happiness-hacks, (3) www.todaywellspent.com/blogs/articles/why-do-successful-people-wear-the-same-outfits-every-day, (4) www.link.springer.com/article/10.1186/s12889-023-16221-6






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat