Každodenní život může být nuda

Každodenní život a rutiny jsou součástí života – ale někdy se tyto rutiny a stále stejné procesy vymknou kontrole. Toto jsou čtyři typické varovné signály, že se ve svém životě nudíte.

Najít v životě tu správnou rovnováhu není vždy snadné. Mezi dáváním a braním, mezi samotou a společností – a také mezi vzrušením a nudou. Protože když se toho kolem nás hodně děje, možná zatoužíme po trochu klidu a pohodě. Zatímco jindy nám připadá náš život monotónní. Chceme nové dojmy a výzvy a nudí nás stejná denní rutina. Poznáte to například podle těchto signálů a chování.

Cítíte prázdnotu nebo neklid

I po dnech naplánovaných do detailu, ve kterých jste měli mnoho pracovních schůzek a večerní rande s přítelkyní, stále cítíte neklid a prázdnotu? Takové emoce prázdnoty mohou být indikátorem toho, že vám chybí rozmanitost.

Už vás nebaví vaše koníčky

Bez ohledu na to, v jakém stresu jste byli, jste si dříve uměli vyčistit hlavu při malování nebo hraní badmintonu? Byl pro vás váš koníček dlouhou dobu bezpečným přístavem? Možná se to změnilo. Možná vás už jen nebaví činnosti, které vám kdysi přinášely tolik radosti a díky nimž jste se cítili sami sebou. I to může být známkou toho, že ve vašem životě není něco v pořádku.

Chybí vám spojení

Ale nejsou to jen vaše koníčky, kvůli kterým vám chybí spojení, které jste kdysi měli. Také se již necítíte tak blízko ke své rodině, přátelům nebo kolegům. Sociální interakce vás spíše štvou a máte pocit, že už toho druhého téměř nemůžete poslouchat. Tato náhlá neschopnost soužití s ostatními lidmi může také signalizovat, že už vám nevyhovuje váš život takový, jaký je právě teď.

Neustále se rozptylujete

Jsou dny, kdy prostě chceme uniknout – k oblíbenému seriálu, k dobré knize, sociálních sítí nebo na další cestu. A samozřejmě není nic špatného na tom, když si tu a tam dopřejete únik. Ale může to být problém, pokud je tento útěk naší jedinou strategií zvládání obtížných pocitů nebo situací. Opravdu si teď potřebujete odpočinout, nebo si jen chcete nepřipustit a cítit nepříjemné emoce – jako je nuda a nespokojenost?

Co můžete dělat, když váš život nudí

Poznáváte v něčem z toho sami sebe? Pak je dost možné, že vás život nudí, ale nechcete si to (zatím) přiznat. Skutečnost, že čtete tento článek, je důležitým prvním krokem.

Nyní byste si mohli položit otázku, se kterými oblastmi svého života jste nespokojeni: Je to vaše práce, která vás nenaplňuje? Váš partnerský nebo rodinný život? Vaše bydliště? Vaše volnočasové aktivity? Udělejte si poctivou inventuru a zjistěte, kde je potřeba jednat. Pak se zamyslete nad tím, jak chcete žít. Co potřebujete, abyste se cítili spokojeně a pohodlně? Jak by měl vypadat váš život, váš každodenní život? Na základě tohoto cílového obrazu pak můžete podniknout jednotlivé kroky, které vás přiblíží vaší vizi.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat