Toužíte po troše slunečního bronzu na kůži, ale do léta daleko? S těmito potravinami se „opálíte“ zevnitř. Jak na zdravé opálení?
Opálit se, zhnědnout, nachytat bronz – to nyní můžete i bez slunečního záření. A sice mnohem šetrnějším způsobem pro naši kůži – zevnitř. Vědci nottinghamské univerzity díky výzkumu zjistili, jaké potraviny nám dodají „letní barvu“.
Projezte se k opálení
Odpovědné za zhnědnutí kůže jsou prý mrkev a rajčata. Ty obsahují karotenoidy, které propůjčují kůži žluto-hnědý barevný odstín, a navíc díky jejich antioxidačnímu účinku dokonce naše buňky obnovují a chrání tak naši kůži.
Opálená kůže působí atraktivněji
Ještě zajímavější ale je, že vědci v rámci výzkumu s 60 účastníky zjistili, že právě tenhle odstín kůže, tedy ten, který získáme po „samoopalovacích“ potravinách, působí na druhé lidi mnohem atraktivněji než ten, který získáváme běžně ze slunce. Testované osoby byly podrobeny zkoumání několika obrázků s různými stupni opálení a tóny kůže. A jako perfektní z toho vyšlo to opálení, které nám dodá právě ovoce a zelenina.
Sledujte nás na sociálních sítích: