Ovesné vločky jsou chutnou a zdravou variantou snídaně. Ať už jako přísada do jogurtu, do smoothie nebo jako ovesná kaše. A s tímhle švédským trikem se vám kaše povede vždy perfektně krémová.
Ovesné vločky jsou dobré vždycky! Jsou poměrně levné, zdravé a dokážou zasytit na opravdu dlouho. Chuťově by ale možná mohly časem být trochu nuda. Takže pokud chcete svoji porci energie trochu nakopnout a pozměnit, a navíc vždy s perfektně krémovou konzistencí, vyzkoušejte tento švédský trik.
Vsaďte na mix
Ve Švédsku totiž na trhu najdete trochu jinou směs ovesných vloček na kaši než u nás. Rozhodně vás teď nebudeme posílat na nákup do švédských obchodů. Naštěstí máme dostatek důvtipu, takže to dokážeme vyřešit i v našich podmínkách. Jde totiž o to, smíchat celé a rozdrcené vločky, nebo eventuelně i ovesnou mouku. Po uvaření to celé dostane úplně jiný vzhled i chuť.
Jak připravit vločky na švédský způsob
Hrníček ovesných vloček nasypte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud nevznikne ovesná mouka. Následně mouku nasypejte do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku. Tak budete mít připravený dostatek mouky na několik dní dopředu. Příště až si budete dělat ovesnou kaši, místo jedné čtvrtiny vloček dejte ovesnou mouku. Pak stačí uvařit s vodou nebo mlékem, jak jste zvyklí.
Zdroj: názor autora - celý článek
Sledujte nás na sociálních sítích: