Nezabírá na vás dieta, která kamarádce tolik pomohla? Nebo nesnášíte nějaké potraviny? A víte, že vinu v obou případech může mít vaše krevní skupina? Ne každá dieta nebo potravina je pro každého člověka stejně dobrá. Podle teorie amerického lékaře Dr. Petera J. D´Adama jsou příčinou různé krevní skupiny, které mají taktéž vliv na naše zdraví.
Krevní skupina 0
Tato skupina je nejstarší dokázaná. Pravěcí lidé byli lovci a živili se hlavně masem, bobulemi a semínky. I dnes mají lidé s touto krevní skupinou dobré trávení a látkovou výměnu. Potřebují hodně bílkovin a tuku, ale také proteiny v podobě masa a ryb. Obilí a mléko dráždí žaludek, a měli by je proto co nejvíce omezit. Kromě toho lidé se skupinou 0 jsou náchylnější ke stresu a citlivější na nové stravovací a životní podmínky.
Krevní skupina A
Dnes nejčastější skupina A vznikla asi 20 000 let před naším letopočtem. V té době lidé žili jako farmáři – obdělávali pole a chovali zvířata. Tak si jejich trávení muselo zvyknout na obilí. Lidé s touto krevní skupinou mají tendence ke špatnému trávení, proto by měli jíst především zeleninu a na červené maso zapomenout. Na druhou stranu mají tito lidé mnohem menší problémy s nadváhou.
Krevní skupina B
Krevní skupina B vznikla před asi 12 000 lety v oblasti dnešní Himálaje a rozšířila se do východní Asie. Nejdříve se tito lidé živili mléčnými výrobky. Kdo má tuto skupinu, snese bez obtíží jakékoli jídlo – všechny druhy masa, ryby, obilí a zeleninu. Ale vedle bezproblémového trávení mají imunitní systém více náchylný na vzácné choroby a při stresových situacích jim rychleji stoupá krevní tlak.
Krevní skupina AB
Nejmladší krevní skupina vznikla asi 800 let př. n. l. a ještě dnes je to nejvzácnější krevní skupina. V době jejího vzniku už byla strava značně pestrá a bohatá, ale začínaly se už objevovat také různé choroboplodné patogeny. Lidé skupinou AB nepotřebují mnoho masa, ale spíše vyváženou směs stravy, která by příliš nezatěžovala citlivé trávení.
Sledujte nás na sociálních sítích: