Cukrovinky a sladkosti nemusí být vždy plné sacharidů. Jejich omezení není vůbec snadné, ale přesto je možné. Tzv. low carb stravování má pozitivní vliv na celkové zdraví vašeho těla a je také velice chutné. Nevěříte? Vyzkoušejte první bezcukernou vlaštovku v podobě Bounty koláče!
Ingredience
Korpus
• 1 PL kakao
• 2 vejce (já používám domácí)
• 100 g strouhaného kokosu
• 150 g mandlí
• 30 g kokosového oleje
Prostřední vrstva
• 650 ml kokosového mléka
• 250 g strouhaného kokosu
• 70 g kokosového oleje
• 2 odměrky vanilkového proteinu / nebo 2 vanilkové cukry (já zastávám variantu s proteinem)
Na polevu 2 balení 85% čokolády
Postup
- Kakao, mandle, kokos rozmixujeme, pak přidáme kokos. olej + vejce a rozmícháme. Vzniklé těsto vložíme do formy a pečeme na 15 minut na 200 °C – poté korpus necháme vychladnout.
- Kokos rozmixujeme v mixéru, poté přidáme kokos. mléko, kokos. olej a protein/vanilku – vše vložíme do hrnce a zahřejeme. Směs nalijeme na korpus a necháme 1–2 h v lednici vychladnout.
- Nakonec rozpustíme hořkou čokoládu v horké lázni a nalijeme na povrch.
Dobrou chuť
Nezapomeň sledovat můj Instagram, kde najdeš spoustu dalších receptů.
Sledujte nás na sociálních sítích: