Vůbec byste se nebránili menšímu pasu? V tom případě vyrazte do obchodu po pořádnou zásobu rajčat, celeru a okurek. A když už jsme u toho nákupního seznamu, jak jste na tom s kmínem? I toto koření je mocnou hubnoucí zbraní!
Takový „faldík“ na břiše není jen něco, co vám může ubrat na atraktivitě, on pro vás představuje i zdravotní hrozbu! Ostatně, není dne, kdy by odborníci nepoukazovali na to, že tuk v oblasti břicha zvyšuje riziko cukrovky, kardiovaskulárních chorob, a dokonce i některých typů rakoviny. Jak se s ním vypořádat? Kromě pravidelného pohybu vám mohou pomoci i tyto potraviny, které se vyplatí zařadit do jídelníčku. Učiníte tak ještě dnes?
Rajčata, těch není nikdy dost
Z botanického hlediska je rajské jablíčko ovoce, nicméně většina lidí s ním zachází jako se zeleninou. Tak do jaké skupiny vlastně patří? To máte asi úplně jedno, protože teď je podstatné něco docela jiného. Podle amerických vědců obsahují tyto šťavnaté plody naprosto vyvážený poměr antioxidantů, vápníku a vitaminu C. Rovnováha těchto látek a jejich vzájemné působení prý do značné míry přispívá k „rozpouštění“ břišního tuku, a navíc chrání buňky před útokem škodlivých volných radikálů. Nemáte dnes chuť na rajčatový salát?
Celer, jíte ho dostatek?
Celer je tichý společník každého efektivního hubnutí, jelikož obsahuje 75 % vody a 25 % vlákniny. Váhové následky z jeho konzumace neplynou – má pouhých 19 kcal na 100 gramů. Zelenina typické vůně i chuti zároveň bojuje proti zánětům, uklidňuje nervový systém, uplatní se při celkové detoxikaci těla a dohlédne na pravidelné pohyby střev. Aby toho nebylo málo, také přispívá k redukci škodlivého cholesterolu, což se hodí za všech okolností.
Okurka jako dodavatel vláhy
Okurka je tvořena hlavně z vody, proto se považuje za nejúčinnější přírodní diuretikum. Je také lékem proti otokům, srdečním a ledvinovým potížím a žlučovým kamenům. Čím vás obohatí? Bílkovinami, vlákninou, vitaminy B, C a K i celou řadou minerálních látek. Jmenovitě pak draslíkem, hořčíkem, fosforem, sírou, křemíkem a manganem. S kaloriemi si hlavu vážně dělat nemusíte, ve 200 gramech okurky jich číhá přibližně 32. Přesně z tohoto důvodu „parťáka ve slupce“ doporučují jak lékaři, tak výživoví poradci – v boji s nechtěnými kily a faldíky totiž nemá konkurenci!
Kmín, zázračné koření
Kmín už zdaleka nepoužívají jen pekaři, ale vyhledávají ho i lidé, kteří nejsou spokojení se svou váhou. Lékaři z íránské univerzity se na základě své studie domnívají, že jedna lžička denně urychlí spalování tuku až trojnásobně – a to nejen na břiše. Přiznejme si, že to není zrovna málo! Tak proč si z kmínu nepřipravit horký nápoj? Prostě ho zalijte vroucí vodou a nechte chvíli louhovat. Připijme si na zdraví a štíhlé křivky!
Sledujte nás na sociálních sítích: