Komentáře k článku

Avatar
Avatar
Mira 23.05.2017

Kravina, cerveny maso narozdil od kurecich sracek neobsahuje puriny,, takze kdo ma dnu mel by se vyhybat kurecimu a drubezi a naopak jist hovezi.

Avatar
konatovka 23.05.2017

Také jsem to už kdysi četla dokonce na letáku od lékařů.:-O

Avatar
IG 23.05.2017

TO je zajimave, ja nekde cetla, ze vitam C vareni neprezije. Ale v bramborach asi ano?

Avatar
glady 23.05.2017

zajímavé

Avatar
Standa 23.05.2017

Tak tenhle článek je zmatek na zmatek. Začíná dnou a končí cukrem. Dna vzniká hlavně z mladého masa (kuřecí, holoubátka, telecí), ze silných masových vývarů a z přemíry alkoholu. Staré maso (býci, krávy, prase) není pro vznik dny rozhodující. A cukr? Tak ten už s ní nemá vůbec nic společného. Limonáda nemá nic se dnou. Ani buchty a koláče. Ale to už jsme u cukrovky.

Avatar
jarda RIZEK 23.05.2017

vazena damo asi jste se zblaznila doporucuji lecbu o.

Avatar
kamila76 23.05.2017

také názor

Avatar
Emílie Lvovská 23.05.2017

Také si myslím, že se článek netrefil zrovna do černého - co je jeho poselstvím mi IMHO nedošlo. Rozhodně nesouhlasím, že konzumace červeného masa způsobuje dnu. Připadá mi, že název nemoci je závádějící, více zde: http://emilie-lvovska.webnode.cz/l/co-jedli-nasi-predci/ Osobně si myslím, že masa nemusíme jíst hodně (Nejsme Inuité.) a mělo by vždy být doprovázeno tukem, abychom jej lépe strávili a nevyčerpávali si zásoby vitamínu A. Je také rozdíl mezi obsahovými látkami ve vnitřnostech a ve svalovině, lidé kdysi jedli oboje. Také není maso jako maso - hovězí z pastviny, kterou máme za domem, bude nejspíš něco úplně jiného, než hovězí z průmyslové výkrmny. Také je zajímavým (moudrým?) zvykem konzumace fermentovaných potravin spolu s masem. Kyselina mléčná napomáhá k degradaci purinových látek, proto se nejspíš k masu (obzvlášť svalovině) jedly okurky, hořčice, zelí nebo křen, což byly kondimenty původně mléčně kvašené. Novodobé okurky konzervované cukrem, octem, konzervanty a vysokou teplotou však fermentaci neviděly ani z vesmírné rakety... Konzumace sacharidů a dna? To je zvláštní spojení, něco si o tom načtu, ale nějak se mi to nezdá... www.emilie-lvovska.webnode.cz

To je teda zase blbina.Nevím kam na to chodíte:-O:-O

Avatar
Evaave 24.05.2017

Paní Emilie -perfektní rozbor daného tématu od Vás..K těm průmyslově vyráběným produktům se nemá smysl vyjadřovat .Správná kombinace potravin důležitá.Jak např.říká pan režisér Troška -jím hromady vajec a nemám cholesterol,protože piji kvanta rajčatové štávy..My jsme velcí vejcožrouti-kolik vajec od slepic na zeleném koupím od farmáře za měsíc ,nebudu uvádět,to by mnozí nevěřili..A maso nezatracovat.Je zdrojem všech možných živin-např hovězí vývar z kostí je doporučován pro růst dětí..Štavnatý biftek -dodá energii,kupujeme maso dobytka z pastvin.Husy ,jehněčí všemožné maso od farmáře..Hlavně ne z velkochovů..Téměř vše má srovnatelnou cenu -velkochov nebo farmář!!!

Avatar
helus 24.05.2017

Jím na co mám chuť.

Avatar
vivi11 24.05.2017

to jsem nevěděla

Avatar
megana4 26.05.2017

masa jím málo,ale jinak zhřeším sladkostmi..dnu zhoršuje i alkohol a ten nepiji..je to nemoc spíše můžů

Avatar
Siraellen 28.05.2017

chutě moc nemám

Avatar
Siraellen 28.05.2017

chutě moc nemám

Avatar
Siraellen 28.05.2017

chutě moc nemám

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat