Proč byste měla snídat ovesnou kaši?

Kaši z ovesných vloček by měl snídat každý. Především každý člověk se západním jídelníčkem, který je vysoce ohrožen rakovinou tlustého střeva. Vědci z Harvardovy univerzity prokázali, že právě konzumace ovsa a celozrnných obilovin nejen snižuje riziko diabetu a chorob srdce, ale také onemocnění různými typy rakoviny.

„Pokud celozrnné obiloviny jako je oves snižují riziko rakoviny, pak tím spíš riziko rakoviny tlustého střeva,“ dodává ke studii profesor Tim Key z Oxfordské univerzity.

Podle docenta Qi Suna z Harvardské univerzity je ale prospěšná konzumace také obilných klíčků, otrub, lněných semínek, semínek quinoa (merlíku chilského) a dalších celozrnných semen a obilovin.

Celozrnné obiloviny, u nichž se ponechávají klíčky a otruby, obsahují o pětadvacet procent více bílkovin než u čištěného a rafinovaného zrna,“ tvrdí docent Sun.

Celozrnné obiloviny jsou také zdrojem zinku, mědi, hořčíku, železa a vitaminu B1.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro vás, Berani, přináší nové energie a možnosti, jak završit rok 2024 se vší parádou. V pracovní oblasti se mohou objevit nečekané šance, které by mohly vést ke zlepšení vaší kariéry nebo finanč... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:16
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:51
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat