Komentáře k článku

Avatar
Avatar
Vaclav 09.05.2023

Je mi 74let a za celý svůj život se mi nestalo že by mě bylo zle,po odstranění klíčků mě brambory nikdy nijak nepůsobily nějaké potíže. Je zajímavé že na tyto blbosti vždy přijde nějaký americký vědec! Je to už k smíchu!

Avatar
kocourek Vaclav 10.05.2023

Hezky a pravdive jste to pane Vaclave napsal

Avatar
Mirek 08.05.2023

Čím "vzdělanější" člověk,tím dříve posílá trestní oznámení. Kritici tohoto článku museli hodně studovat.

Avatar
Proč se klíčí semena a má to více vitamínů, a tak to bude i z Bramborem tento článek je HOVADINA. 07.05.2023

Proč se klíčí semena a má to více vitamínů

Avatar
Josef 07.05.2023

Tyto hlouposti si tu platí dovozci brambor ,aby si zvýšily odbyt .

Avatar
daanka 07.05.2023

Posílám trestní oznámení na autorku článku za její lži. Když je tak hloupá, že neví, že zdravé brambory se od těch jedovatých, plných pesticidů odlišují právě tím, že klíčí, tak se měla už jako malá zeptat maminky nebo babičky, co se dělá s naklíčenými bramborami. Dověděla by se, že samotné klíčky se nejí, ale musí ae odkrojit a brambory oloupat. Tuto dezinformaci sem dáváte schválně nebo z hlouposti?

Avatar
kocourek daanka 10.05.2023

Bravo Daanka, autorka je asi z ODS

Avatar
vašek 07.05.2023

autorka si asi přečetla nějaký blbý "vědecký" článek a protože je sama koza, která se cpe jen hamburgerama a neumí anglicky, píše takovéhle chujoviny

Avatar
vapal 07.05.2023

Konzumujeme pouze brambory z Tismic. Doporučujeme.

Avatar
pertr 06.05.2023

Odlomím klíčky a jím normálně, oloupu, uvařím, ochutím a jsou fajn . Pohádky psal Hans Christián A......, myslím ten článek výše ! :-)))))))))))))))))))))))))))))))

Avatar
Racek 05.05.2023

No, vařím brambory už 50 let a vím, že naklíčené brambory jsou naopak velmi chutné a konzistentní. Samozřejmě, musí se loupat. Co je to za nesmysl vařit je se šlupkou? To dělají v USA či co?? Já chápu, časopis žije z článků, ale fakt je tohle strašný nesmysl.

Avatar
Alena 04.05.2023

Zlatíčko, pokud mi koupené brambory klíčí, znamená to, že nejsou před prodejem prolévány chemickými prostředky. A tudíž by měly být nezávadné. Neznám nikoho, kdo by baštil brambory i s klíčky. Ty každý normální člověk odstraní. Neblbněte nezkušeným hospodyňkám hlavy, protože brambory jsou zdravé.

Avatar
Jiří Suchánek 03.05.2023

Vždyť se tu píše že právě v klíčcích ty zmíněné jedy jsou! Takže odstraněné klíčky znamenají odstraněné jedy.

Avatar
Franta... 03.05.2023

To jako mám své brambory co mám od podzimu vyhodit? Že mají ZÁKONITĚ klíčky? Tak to děláme pořád, že klíčky zlikviduju a brambory oškrabu a vařím.

Avatar
Jiří 02.05.2023

Nevím kdo na to přišel to jenom aby je vyhodil a koupil z prodejny nové umyté a flekaté i někdy pořezané

Avatar
Milan 02.05.2023

Je to nesmysl, jak jeden diskutující píše, logicky by naklíčené brambory měly být dokonce méně nebezpečné než nenaklíčené, protože když se ty jedovaté substance soustředí do klíčků, které stejně před zpracováním brambory odstraníme, pak v bramboře samotné jich zbude méně. My to tak děláme celé generace a dlouhá léta a opravdu jsme nikdy nezpozorovali nějakou zdravotní újmu. Je ovšem tragické, že takových propagačních článků o ničem se rojí stále více - je to opravdu tak dobře honorovaný byznys zaměřený na lidskou naivitu nebo jen zoufalý pokus přijít k nějaké koruně? Teď očekávám smršť článků o tom jak zdravé je přimíchávat larvy a brouky do jídla, což údajně podporuje i EU. Jako obvykle za halasného souhlasného hýkání dobroserů. Nuže dobrou chuť.

Avatar
Jiří Suchánek Milan 03.05.2023

Naprosto sdílím váš názor. A pokud by v těch bramborách byla mandelinka bramborová, tak určitě vyhodím tu mandelinku ale ne brambory!!!!

Avatar
kocourek Milan 10.05.2023

Bravo, z diskuse vidim, ze je jeste spousta Cechu, kteri maji zdravy rozum i pres vladni usili to zmenit

Avatar
Best 01.05.2023

Brambory měla moje babička uložené ve sklepě. Pokud začínaly klíčit, klíčky olámala a brambory se normálně konzumovaly. Babička zemřela ve věku 94 roků, moje matka, která se k bramborům chovala stejně v 92 letech. Takže možná to tak jedovaté nebude.

Avatar
Franta 01.05.2023

Odstraníme klíčky,oškrabu slupku a tak to jím už přes šedesát let.

Avatar
vapanc 01.05.2023

Naklíčené brambory jím skoro 80 let a nic se neděje!Samozřejmě,klíčky odstraním.Ty pitomosti co se tady uvádí,neberu VŮBEC vúvahu!

Avatar
Pavla 30.04.2023

V clanku se pise ze toxiny se nachazeji v kliccich. Mozna by melo stat ze se nachazeji v naklicene brambore?? Zni to totiz nelogicky. Kdyby se toxiny nachazely v kliccich tak by to mohlo znamenat ze se obsah snizil v brambore jelikoz presel do klicku 😃 Nekolikrat jsem jiz cetla v ruznych clankach ze pri vareni by se mel alespon solanin neutralizovat, tak ze by tepelne upravena brambora mela byt v poradku. Co je na tom pravdy bych opravdu chtele vedet.

Avatar
Richard 30.04.2023

Tento čánek je zavádějící a měl by být jako takový odstraněn, To už by se nesměly kupovar brambory ani v marketech. Neb všechby jsou dlouhodobě vystaveny světlu.

Avatar
Jirka 30.04.2023

Kristýno pokud jsou z ukrajiny tak to doufám neplatí.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat