Zajímalo vás někdy, co v ústech cítili lidojedi, když se zakousli do své pečínky? Kanibalismus byl sice ze Země téměř vymýcen, ale chuť lidského masa můžou lidé zakusit legálně třeba v Londýně. Tamní šéfkuchař James Thomlinson vytvořil karbanátky, jejichž chuť připomíná lidskou svalovinu.
„Měl jsem vyvinout jídlo, které by bylo vyrobeno z běžných surovin, ale připomínalo texturou a chutí lidské maso,“ přiznal Thomlinson v rozhovoru pro Daily Star.
Podle antropologů kanibalové chuť lidského masa vždy popisovali jako vepřové či telecí maso, Thomlinson využil při výrobě karbanátků obě, telecí i vepřové. Krom toho přidal do receptu kuřecí játra a hovězí morek.
S nápadem za ním přišli producenti televizního pořadu Walking Dead věnující se tématu zombie. Karbanátky byly vyrobeny k propagaci páté série. Šéfkuchař bude smažit a rozdávat své burgery z „lidského masa“ v londýnském Hoxtonu, a to v úterý 30. září. Vítáni jsou všichni gurmáni, kanibalové i fanoušci zombie.
Sledujte nás na sociálních sítích: