Cambridgeská univerzita patří k nejprestižnějším vysokým školám světa. A studovat na ní každý rok touží desítky tisíc studentů, z nichž má ale většina smůlu. Žadatelů o postgraduální studium v Cambridgi ale možná bude ještě o dost víc. Škola chce totiž otevřít doktorandské studium v oboru čokoláda.
Zatím však nemá dostatek fundovaných odborníků. Aby mohla univerzita obor vypsat, musí nejprve přilákat docenty a profesory, kteří budou moct doktorandské studenty vést. Obor vypisuje katedra chemického inženýrství a biotechnologie.
Ke studiu se mohou hlásit absolventi chemických a potravinářských oborů s titulem magistr a vhodnou specializací.
Doktorandi, jak univerzita vysvětluje, se budou zabývat výzkumem stability a tuhosti čokolády v prostředí s vysokou teplotou.
„Obor bude zkoumat faktory, které umožňují čokoládě… zůstat v tuhém stavu a uchovat si kvality požadované zákazníky, když se uchovává a prodává v teplém prostředí,“ uvádí příslušná katedra Cambridgeské univerzity.
Sledujte nás na sociálních sítích: