Nechvalně známý den blbec je většinou pondělí

Když se daří, tak se daří! Co z běžného rána udělá den blbec? Nevolnost, došlý toaletní papír, rozlitá káva, nefungující Wi-Fi i naražený palec.

Jeden z legendárních Murphyho zákonů praví, že může-li se něco pokazit, pokazí se to. A když máme den blbec, většinou se toho pokazí opravdu hodně. Zpravidla to bývá v pondělí a my už ráno víme, že do večera bude chodit jedna katastrofa za druhou.

Není vždycky posvícení

Podle nedávného amerického sociálního výzkumu špatný den zažijeme čtyřikrát do měsíce, což představuje ohromujících 48 dní ročně, tedy zhruba jeden a půl měsíce. Průměrný člověk o něm má jasno nejpozději do 8:36 hodin. Mezi pět nejčastějších ranních úskalí, které ho avizují, patří probuzení s nevolností nebo bolestí hlavy, celkově špatný spánek, ztráta klíčů cestou do práce a zapomenutí telefonu doma na nabíječce. Ani další méně časté nezdary dobré náladě nepřidají.

To jako nejde internet?

Jasnou předzvěstí špatného dne je i došlý toaletní papír, neslyšení budíku, vybitý mobil, naražení palce u nohy, nefungující Wi-Fi, odmítnutí platební karty v obchodě a ranní otrávenost partnera. Že den bude peklem, na to podle zpovědí účastníků výzkumu poukazuje také došlá káva, její rozlití a „dáreček“ od domácích mazlíčků v podobě zvratek či hovínka na koberci. Ze získaných poznatků rovněž vyšlo najevo, že 48 procent respondentů se kvůli takovým situacím cítilo natolik frustrovaně, že si raději vzalo pracovní volno, neboť se obávalo dalších pohrom a kolapsů.

Chce to více odpočinku

„Špatné dny potkávají každého, často kvůli stresu nebo nekvalitnímu spánku,“ potvrzuje zadavatelka výzkumu a americká expertka přes marketing Christine Carpio, která má dobrou radu. „Pokud se zaměříte na péči o sebe a upřednostníte odpočinek, můžete tyto těžké chvíle proměnit v příležitost pro nový začátek a lepší vyhlídky,“ doporučuje. Kdo to zkusí hned v pondělí?

Zdroj: www.studyfinds.org/day-ruined-by-836am/?nab=1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnu se můžete těšit na příval energie a nadšení. Vaše odhodlání a cílevědomost vám pomohou dosáhnout pokroků v různých oblastech života. Dávejte si však pozor na svou tendenci být impulzivní; občas je lepší troc... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:36
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:55
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat