Dosáhněte snadněji svých cílů

Stanovíme si cíl, kterého chceme dosáhnout. Jsme opravdu motivováni a snažíme se. Jenže při první překážce se vytratí motivace a s každou další i chuť do cíle dojít. A tak to jednoho dne vzdáme. Koloběh, který musíme konečně přerušit.

K dosažení cíle potřebujeme motivaci. Ale často ani nedokážeme spočítat, kolikrát jsme měli v plánu něco udělat a pak jsme to nedodrželi... Depresivní, ale také způsob, jak se z tohoto běžného problému poučit. Koneckonců víme, co nefungovalo, že?

Které cesty vedou k cíli?

Chcete se naučit hrát na kytaru. Tak chodíte na lekce kytary, ale pokroky děláte pomalu – neustále opakovat stejné akordy, stejné písničky, stejné brnkání... to může být z dlouhodobého hlediska únavné. Motivace ubývá. Řešení: Najděte jiné způsoby, jak se motivovat! 

Které jednoduché písničky od svých oblíbených interpretů se můžete sami naučit? Některé populární písně používají pouze tři akordy. Možná místo not zkuste video tutoriál a naučte se písničku, která vás baví – nebo si pořiďte notovou knihu s písničkami, které vás zajímají. Dalším nápadem by mohlo být jít na koncert, abyste si vzpomněli, proč jste se chtěli učit na kytaru. Jen tři možnosti, které byste mohli zkusit mimo lekce, abyste udrželi motivaci na vysoké úrovni.

Mnoho lidí potřebuje ve svém životě pestrost. Jiný příklad: Při učení jazyka nemusí pomoci jen jazykový kurz, ale hravá aplikace, pár kartiček, hudba v daném jazyce nebo filmy – třeba tandemový partner. Je to jako staré dobré přísloví „Do Říma vede mnoho cest“ – cesta musí být stejně zajímavá jako cíl, abychom měli chuť se po ní vydat.

Ne jedno řešení, ale několik

Je to podobná situace, když chceme pomoci druhým lidem dosáhnout jejich cílů. Jedno řešení nám obvykle dává největší smysl, a proto uvádíme pouze toto. Ale ta jedna cesta se může druhému zdát mnohem obtížnější než nám. Mnoho lidí se například rozhodlo snížit ve svém životě stres. Řešením je pak méně pracovat nebo si dopřát více času pro sebe. Ale je to souhra mnoha možností, která dává smysl. Někdy pomůže od každého trochu. To může pomoci i psychicky. Když nám jeden způsob nefunguje, často si vyčítáme, že je to naše chyba. Vyzkoušet něco jiného pomáhá zbavit se těchto negativních myšlenek. Setřeste své staré zvyky a zjistěte, které nové vám mohou pomoci udržet si přehled o vašem cíli.

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Hruškové lívanečky

40min
(29 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

25min
(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

40min
(25 hlasů)
Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro Berany obdobím sebeobjevování a posílení osobních vztahů. Vaše energie bude na vrcholu a k tomu přispěje i pozitivní vliv Marsu, který vás povede k rozhodným a efektivním činům.V oblasti lásky se můžete těšit na pozitivn&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

10 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 6.9.
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat