Nejšťastnějším dnem v týdnu je čtvrtek

Každý den má „něco“. Který je jako stvořený pro sex i nová milostná dobrodružství? A kdy jsme zase produktivní, unavení nebo nejvíce spokojení?

Svět, jak ho známe, prý vznikl za pouhých sedm dní. Alespoň tak praví biblický příběh. Bůh za týden stvořil zemi, nebe, slunce, měsíc, přírodu i člověka, u čehož si ještě stihl odpočinout. Jak ho prožíváme my?

Pondělí jako původce deprese

První den pracovního týdne nemá dobrou pověst. A jak by také mohl, když je běžně spojován s nárůstem stresu, sebevražd, a dokonce i srdečních infarktů (1)? Údajně je to způsobeno víkendovým narušením cirkadiánního rytmu, protože ve volnu chodíme později spát a ráno si trochu přispíme. Jakmile nám ale v pondělí zazvoní budík, kvůli posunutým vnitřním hodinám a hormonálním změnám hladiny kortizolu stoupají dvakrát tolik.

Úterý se blýská na lepší časy

Co se týká úterka, z jisté studie vyplynulo (2), že je ve znamení zvýšené produktivity. Pokud tedy plánujete nějaký důležitý projekt, máte ideální podmínky. Na stranu druhou se ani trochu nevyplácí začínat s dietou. Ženy, které to tak dělají, většinou své odhodlání rychle ztrácí, proto neshodí ani deko (3).

Středa je jako dělaná na sex

Jste-li single, máte profil na seznamce a k tomu poměrně silnou chuť na sex, pak je středa perfektní. Přesně tento den vyrážejí na lov podobně zaměření lidé, kteří lační po erotickém dobrodružství a nebrání se novým zážitkům (4).

Čtvrtek je symbolem štěstí

Podle astrologie je jednoznačně nejšťastnějším dnem v týdnu čtvrtek (5). Přezdívá se mu Thórův den, v němž máme sílu, odhodlání, optimismus a schopnost prosazovat své cíle a sny. Uvádí se i to, že když si navíc dáme čtvrteční půst, kromě zdravotních výhod se dočkáme i hlubšího spojení s naší spiritualitou (6).

Pátek zkrátka milujeme

V pátek býváme sice unavení, ale cítíme se spokojení, protože klesá úroveň stresu, za což může takzvaný víkendový efekt. Dobrá nálada nám zpravidla vydrží až do nedělního večera, kdy nám dojde, že za pár hodin se obvyklý kolotoč roztočí nanovo.

Zdroje: (1) www. https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-healthy-journey/202208/the-real-reason-why-mondays-are-so-miserable, (2) www.health.uconn.edu/occupational-environmental/wp-content/uploads/sites/25/2015/12/tuesday_most_productive.pdf, (3) www.dailymail.co.uk/femail/article-2050155/Diet-plans-Women-start-Tuesday-likely-fail-week.html, (4) www.today.com/money/dating-site-odds-sex-are-best-wednesdays-123024, (5) www.nypost.com/astrology/astrology-why-thursday-is-the-luckiest-day-of-the-week/, (6) www.astrotalk.com/astrology-blog/thursday-fasting-why-it-is-beneficial-to-fast-on-thursdays-insideastro-iajj9-6/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Milí Berani, tento týden vás čeká spousta vzrušujících událostí a příležitostí k osobnímu růstu. V oblasti práce a kariéry bude tento týden velmi produktivní. Budete mít možnost navázat nové kontakty a projevovat s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 28.6.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat