Poznejte úspěšný život

Ostatní žijí v rychlém tempu a vy neděláte žádný pokrok? Možná je to jinak, než si myslíte! Známky úspěšného života lze často snadno přehlédnout – zde je sedm příkladů.

Každý z nás většinou vidí sousedovu zahradu zelenější. Posuzujeme sebe podle ostatních a jen málokdy z toho vyjdeme lépe. Myslete ale na to, že ti druzí vidí vás úplně stejně. Jak poznáte, že jste úspěšní, aniž byste to tušili?

Dokážete se radovat ze štěstí druhých

Berete to jako samozřejmost? Ale to není! S mírou je závist úplně normální, a dokonce docela zdravá, protože nám ukazuje, co je pro nás důležité. Ale pokud čirá závist zásadně znemožňuje být šťastný pro druhé, je to často proto, že závistivci bojují sami se sebou. Na druhou stranu každý, kdo může dopřát druhým štěstí, jistě dělá mnoho správně.

Přiznáte chybu

Každý, kdo hodně dělá, nevyhnutelně dělá také chyby – dostatečný důvod, aby se s nimi vypořádal s důvěrou. Další důvody: Chyby jsou lidské a učíme se z nich. Chyby nás dělají lepšími a my máme plné právo je dělat. Bohužel s těmito znalostmi se málokdo narodí a někteří se to nikdy nenaučí. Ale pokud jste uznali, že můžete selhat, jste rozhodně na správné cestě.

Máte vysoké nároky

Jak se v životě posouváte kupředu, je to jen součást vašeho procesu filtrování a zvyšování náročnosti – vůči sobě i ostatním lidem. Protože jakmile si uvědomíte, čeho můžete dosáhnout, odvážíte se očekávat a požadovat více. 

Nenecháte se ovlivnit negativní energií

Součástí života je naučit se, kdo je pro nás dobrý a co nám stojí v cestě. Čím je nám to jasnější a čím sebevědomější jsme, tím je pro nás obvykle snazší se distancovat od žroutů energie. Takže: Ti, kteří věci důsledně řeší, mají často docela dobrou představu o tom, co je dostane dál a kam se vlastně chtějí dostat.

Nemáte problém požádat o pomoc

Slabé stránky jsou jako chyby: jsou absolutně lidské a nejsou důvodem k tomu, abychom o nich mlčeli. Nikdo nezvládne všechno sám a je vždy silný – každý občas potřebujeme pomoc. Každý, kdo to poznal a naučil se aktivně žádat o pomoc, přijal důležitou životní lekci.

Ve vašem životě jsou věci, na které jste hrdí

Práce? Rodina? Nové boty? Nebo že každý den vstáváte a bojujete dál? Žádná falešná skromnost! Pokud vůči sobě cítíte byť jen malou dávku hrdosti, máte k tomu všechny důvody!

Nebojíte se, že něco promeškáte

Stejně nikdy nestihneme všechno – tak proč se stresovat a snažit se sedět hned na několika židlích najednou? Pokud je tohle i váš postoj, alespoň podvědomě přesně víte, co chcete a důvěřujete svému vnitřnímu hlasu. A to asi proto, že už s tím máte dobré zkušenosti – takže gratulujeme!

Zdroj: názory autora






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnu se můžete těšit na příval energie a nadšení. Vaše odhodlání a cílevědomost vám pomohou dosáhnout pokroků v různých oblastech života. Dávejte si však pozor na svou tendenci být impulzivní; občas je lepší troc... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat