Více než polovina lidí považuje automobil za člena rodiny

Je pro vás auto jen spotřební zboží, nebo k němu máte hluboký citový vztah? Řada lidí ho vnímá jako člena rodiny a svého zbožňovaného miláčka. Neslouží jim ale jenom k dopravě a cestování!

Život bez auta si dnes umí představit jen málokdo. Víte, kolik jich po světě vlastně jezdí? Je to neuvěřitelných 1,446 miliardy, přičemž nejvíce jich silnice brázdí v Číně a ve Spojených státech (1). Že jde jen pomůcku, která nás dopraví z bodu A do bodu B? Tak to ani omylem. Čtyřkolový obyvatel garáže má zcela jiný status a bývá členem rodiny!

Láska umí i parkovat

Jak velkou citovou vazbu mají řidiči ke svým vozidlům, na to se zaměřil nedávný výzkum mezinárodní marketingové společnosti OnePoll (2), jehož poznatky jsou minimálně dojemné. Vyplynulo z nich totiž, že více než polovina vlastníků má ke svému plechovému miláčkovi silný láskyplný vztah, proto by si ho nejraději nechala navždy. Šest z deseti dotázaných si nejvíce cení jeho spolehlivosti a takřka polovina nedá dopustit na nízkou spotřebu. Přibližně 34 procent majitelů si slíbilo, že kdyby auto nedej bože dosloužilo, koupí si stejný a novější model téže značky. Co takové elektromobily, jež jsou prý naší ekologičtější a zelenější budoucností? Ne každý je jejich fanouškem.

Stará dobrá emisní klasika

Zmíněný průzkum také prokázal, že zhruba 66 procent jedinců má z vozidel „do zástrčky“ rozporuplné pocity. Důvodem jsou obavy o vyšší náklady, dostačující dojezdovou vzdálenost a častější opravy. Ať už na elektriku či klasické pohonné hmoty, pravdou zůstává, že se v autě jenom nejezdí. Dle závěrů jiné studie (3) v něm na zadním sedadle zažilo sex přibližně 61 procent mužů a 59 procent žen. Odborníci (4) zjistili i to, že bezmála 40 procent lidí využívá svůj vůz jako jídelnu rychlého občerstvení a hodně osob se do něj ve smutku chodí i vyplakat (5). Co dodat – vážně nejde jenom o dopravu!

Zdroje: (1) www.www.pd.com.au/blogs/how-many-cars-in-the-world/, (2) www.ratchetandwrench.com/site-placement/latest-news/news/55001017/survey-half-of-americans-consider-their-car-as-family, (3) www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/00224499.2016.1221881, (4) www.driveresearch.com/market-research-company-blog/fast-food-consumption-statistics/ (5) www.washingtonpost.com/national/health-science/why-cars-are-a-popular-place-for-a-good-cry/2019/01/11/abae9b9c-fe25-11e8-862a-b6a6f3ce8199_story.html






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat