Konec čokolády! Místo ní budeme jíst mango

Velšští vědci tvrdí, že možná objevili nový zdroj pro výrobu čokolády, který se neopírá o produkci kakaových bobů. Ty jsou zdrojem nejen kakaového prášku, ale také kakaového másla. A právě nedostatek másla cenu čokolády šroubuje nahoru. Pomoci by mohlo divoké mango, které je zdrojem podobného nasyceného tuku.

„Máslo z divokého manga by mohlo být alternativou ke kakaovému máslu,“ tvrdí vědci z Bangor University ve Walesu.

Mangové máslo se získává z jader těchto plodů a je ještě zdravější než kakaové máslo.

„Objevením nové hodnoty tohoto plodu by ho mohlo ze zapomnění a neznámosti vystřelit k masové produkci,“ uvedla Sayma Akhterová z Bangor University.

Pro výrobu másla jsou ideální jádra divokého manga, které je známo také jako africké mango. Jedná se o strom latinského názvu Irvingia gabonensis. Bobule stromu Afričané hojně konzumují, ale poslední dobou je toto ovoce vytlačováno jinými druhy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden přináší pro Berany příležitost ke zlepšení komunikace ve vztazích. Je to ideální čas na sdílení pocitů a očekávání s partnerem. Singles mohou potkat někoho zajímavého v neobvyklém kontextu, takže buďte otevřen... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:57
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:45
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat