Kocovinu můžete zažít i bez kapky alkoholu! Jak?
Kocovinu můžete zažít i bez kapky alkoholu po večeru stráveném v rychlém občerstvení.
Autor: Shutterstock
Řada lidí se ráno probudí s kocovinou, v ústech má poušť, hlavu samý střep a břicho nafouklé jako balón. A to přitom nevypila ani jediné pivo či neměla hlt vína. Jenže si večer před usnutím dopřála pořádnou porci burgerů, kebabů a hranolek v rychlém občerstvení. Tyto pokrmy jsou pro trávení tak nezdravé a tak náročné na zpracování, že se tělo ocitá ve stejném stavu jako po nadměrné konzumaci alkoholu.
Gastroenterolog Jay Kuemmerle z Richmondu se kocovinou po konzumaci velkého množství rychlého občerstvení zabývá léta. A tvrdí, že důvodem je nadměrný příjem tuků a soli v tomto jídle.
„Trávicímu systému může trvat až dvanáct hodin, než stráví tento tuk, během toho času se bude člověk cítit velmi těžce, unaveně a naprosto bez energie,“ tvrdí doktor Kuemmerle působící ve státě Virginie.
Nadměrný příjem sodíku se solí pak vyvolá stejný stav dehydratace jako nadměrný příjem alkoholu. Člověk se ráno cítí s vyprahlými ústy jako by vypil bečku piva. A stejně tak nadměrný příjem sodíku vyvolá bolest hlavy, jako to umí nadměrný příjem alkoholu.
Sledujte nás na sociálních sítích: