Dejte si dneska kostičku hořké čokolády. Chrání před rakovinou slinivky

Hořká čokoláda obsahuje velké množství hořčíku, a tak její pravidelná konzumace může sloužit jako přirozený zdroj tohoto minerálu. Podle vědců z Indiany přitom zvýšený příjem hořčíku a antioxidantů obsažených v kakau snižuje riziko rakoviny slinivky.

„Rakovina slinivky je opravdu unikátní a odlišná od jiných typů rakoviny. Míra přežití více než pět let je velmi nízká, takže to činí prevenci… velmi důležitou,“ vysvětluje doktor Ka He z Indiana University.

V experimentálním výzkumu přitom prokázal, že lepší než příjem hořčíku v tabletách a preparátech je konzumace na hořčík bohatých potravin. Krom hořké čokolády je tento minerál obsažen také v tmavé a listové zelenině či ořechách.

„U osob s vyšším rizikem rakoviny slinivky je zvýšený příjem hořčíku s potravou velmi výhodný a může je ochránit před tímto zhoubným onemocněním,“ tvrdí spoluautor výzkumu Daniel Dibaba.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Palačinky

30min
(2 hlasů)

Domácí granola

30min
(2 hlasů)
Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden ti přináší příležitost k růstu a novým začátkům. Energie Marsu tě bude nabíjet neobyčejnou odvahou a rozhodností. To je ideální čas, abys se pustil do projektů, které jsi dlouho odkládal. Neváhej se postavit výzvám čelem; t... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat